Europoje laukiamas „Mitsubishi i”

„Mitsubishi Motors” kompanijos prezidentas Osamu Masuko oficialiai paskelbė, kad iki šiol tik Japonijoje ir Didžiojoje Britanijoje pardavinėtas stilingas miesto automobilis „Mitsubishi i” artimiausiu metu pateks į daugelio Europos šalių „Mitsubishi” pardavimo salonus.

Akimirksniu Japonijoje išpopuliarėjęs naujasis „Mitsubishi i” tapo kultiniu automobiliu, laimėjusiu per 20 įvairių prestižinių apdovanojimų ir netgi pelnęs Japonijos metų automobilio titulą.

„Šio modelio sėkmė Japonijoje paskatino mus kelis šimtus automobilių atplukdyti į Didžiąją Britaniją. Išskirtinis „Mitsubishi i” stilius, mažos degalų sąnaudos ir išmetamųjų dujų kiekis tapo šio automobilio sėkmės faktoriais, todėl nusprendėme žengti dar vieną žingsnį į priekį – pradėti „i” prekybą visoje Europoje”, – tarptautinėje Frankfurto automobilių parodoje sakė „Mitsubishi Motors” kompanijos prezidentas, kol kas neatskleidęs tikslios naujojo modelio debiuto datos.

Anot jo, Europa yra strategiškai svarbi rinka „Mitsubishi Motors” kompanijai, kurios automobilių paklausa Senajame Žemyne didėja jau ketvirtus metus iš eilės. Be to, Europoje kova su aplinkos tarša įgauna vis didesnį pagreitį, todėl ekologiško ir ekonomiško „Mitsubishi i” pristatymas Europoje dėl to yra tik dar svarbesnis.

Be to, tarptautinėje Frankfurto automobilių parodoje pademonstruotas itin pažangus „Mitsubishi i-EV”, kurio ratus suka elektros varikliai. Tikimasi, kad Japonijoje šis modelis serijiniu būdu bus pradėtas gaminti 2010 metais. Manoma, kad visiškai aplinkos neteršiantis modelis bus parduodamas ne tik Japonijoje, bet ir Europoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.