Futbolininką džiugina šokanti žmona

29 metų Deividas Šemberas – vienintelis lietuvis šį sezoną rungtyniaujantis prestižiškiausiame Europos futbolo turnyre – Čempionų lygoje. Daug žaisdamas jis spėja sekti ir sėkmingai prasidėjusią žmonos Agnės Šemberienės karjerą šokių projekte.

Maskvos CSKA klubui, kuriam atstovauja Deividas Šemberas, Čempionų lygos startas susiklostė nesėkmingai. Per pirmojo turo G grupės rungtynes Olandijoje su klubo „Eindhoven” komanda pernykščiai Rusijos čempionai, neišnaudoję daugybės progų, patyrė pralaimėjimą rezultatu 1:2. Lietuvos rinktinės futbolininkas žaidė visą mačą. Kitose grupės rungtynėse Turkijos čempionas Stambulo „Fenerbahce” netikėtai 1:0 įveikė stipriausią Italijos klubą Milano „Inter”.

Rusijoje – dešimtas sezonas

Rusijoje D.Šemberas rungtyniauja jau dešimtą sezoną. 1998 metais iš Vilniaus „Žalgirio” išvyko į Maskvos „Dinamo”, o 2001 metų pabaigoje lietuvis gavo pasiūlymą pereiti į CSKA klubą, kurio gretose tris kartus tapo Rusijos čempionu ir tiek pat kartų iškovojo šios šalies taurę. Tačiau svarbiausias titulas pelnytas prieš dvejus metus. 2005-aisiais CSKA tapo pirmuoju Rusijos klubu, triumfavusiu UEFA taurės turnyre, kai per finalą Lisabonoje 3:1 įveikė vietos „Sporting”, nors po pirmojo kėlinio Portugalijos klubo futbolininkai pirmavo 1:0.

Po tokios pergalės D.Šemberas kalbėjo, kad įspūdžiai – nepakartojami. Jis norėjo į Lietuvą atvežti UEFA taurę, kad šalies futbolo gerbėjai galėtų ją išvysti. Bet dėl nuo futbolininko nepriklausančių aplinkybių to padaryti nepavyko.

D.Šemberu labai pasitiki CSKA stratego Valerijaus Gazajevo pasitikėjimą. „Tai – labai patikimas ir universalus futbolininkas. Deividas žaidžia ten, kur reikia komandai”, – taip lietuvį apibūdina V.Gazajevas.

CSKA su Lietuvos rinktinės futbolininku kontraktą pratęsė ne kartą. abartinė D.Šembero sutartis su „kariškiais” galioja iki 2010 metų.

Grupėje – vien čempionai

Šią savaitę „Lietuvos žinios” kalbėjosi su Deividu ŠEMBERU, kuris neabejodamas teigė, kad Čempionų lygoje silpnų varžovų nebūna. O paklaustas, ar pritarė žmonos sprendimui pradėti šokėjos karjerą, Lietuvos futbolo rinktinės narys užtikrino, kad džiaugiasi jos pasirinkimu, tik jaudinasi, kad ši nepervargtų.

– Kaip CSKA futbolininkai vertina Čempionų lygos G grupę, kurioje lėmė žaisti burtai?

– Gal skamba kiek banaliai, bet Čempionų lygoje silpnų varžovų nebūna. Juolab ne kiekvienoje grupėje žaidžia keturių šalių čempionai. Favoritas – Milano „Inter”. Bet pastaraisiais metais labai sėkmingai Europoje pasirodo ir „Eindhoven” futbolininkai. Tai patyrėme praėjusią savaitę, kai pralaimėjome jiems 1:2.

– Ar treneris Gazajevas labai sureikšmino šią nesėkmę?

– Žinoma, nėra kuo džiaugtis. Tačiau tragedijos nedaro. Dar ne vienos rungtynės mūsų laukia, tad, manau, bus laiko atsigriebti. CSKA tikslas – patekti į atkrintamąsias varžybas.

– Kaip vertinate būsimą varžovą Stambulo „Fenerbahce”, su kuriuo žaisite jau kitą savaitę?

– Sunku dabar ką nors teigti – mes jų žaidimo su „Inter” dar neanalizavome, nes šiuo metu rengiamės Rusijos čempionato rungtynėms.

Tačiau viena galiu pasakyti apie Turkijos klubą – tikrai nebus lengva su juo rungtyniauti.

– 2008 metų gegužę Čempionų lygos finalas vyks Maskvoje. Gal tai CSKA suteikia papildomo stimulo?

– Apie tai niekas komandoje nekalba. Svarbiausia iškopti į atkrintamąsias varžybas.

– CSKA treneris Valerijus Gazajevas tvirtina, kad kitas klubo tikslas šį sezoną – apginti Rusijos čempionų titulą. Ar realu tai padaryti?

– Manau, liko tik teorinės galimybės, nes Sankt Peterburgo „Zenit” ir Maskvos „Spartak” per toli atitrūko (likus šešiems turams iki Rusijos pirmenybių pabaigos ketvirtąją vietą užimantis CSKA nuo lyderio „Zenit” atsilieka 8 taškais – red.). Išbarstėme labai daug taškų tuomet, kai privalėjome rungtynes laimėti.

– Kodėl 2007 metų Rusijos čempionate CSKA žaidžia kur kas prasčiau nei pastaraisiais metais?

– Pagrindinė priežastis – motyvacijos stygius. Per pastaruosius penkerius metus iškovojome 10 įvairių titulų. Žaidėjams sunku nusiteikti kiekvienoms Rusijos čempionato rungtynėms. Todėl visi taip laukėme Čempionų lygos pradžios.

Sintetikos nemėgsta

– Šį sezoną žaidžiate įvairiausiose aikštės vietose. Atrodo, jog per karjerą neteko išbandyti savęs tik vartininko pozicijoje…

– Ką padarysi – rungtyniauju ten, kur reikia komandai. Ir gynybos krašte, ir viduryje, ir kaip krašto saugas, nors treneriui ne kartą sakau, jog karašto saugo pozicija tikrai ne mano vieta. Geriausiai jaučiuosi viduryje – vidurio gynėjo arba atraminio saugo pozicijose.

– CSKA namų rungtynes dažnai žaidžia Maskvos „Lužniki” stadione, kurio aikštėje paklota dirbtinė danga. Ar didelis skirtumas žaidžiant ant žolės ir sintetikos?

– Mes net prieš rungtynes treniruojamės ne ant dirbtinės dangos, o natūralioje aikštėje. Nors dabar sukurtos naujausių technologijų dirbtinės vejos, jos vis dėlto negali prilygti natūraliai žolei.

Ant sintetikos mažai kam iš futbolininkų patinka žaisti.

Komplimentai Vadimui

– Užtat jūsų žmonai puikiai sekasi šokti ant parketo. Ar pritarėte jos norui dalyvauti „Lietuvos šokių dešimtuke”?

– Žinoma. Seku jos šokių karjerą – pažiūriu visas šeštadienį rodomas „Šokių dešimtuko” laidas. Man patinka šokanti Agnė.

– Ir nė kiek nepavydite jos partneriui?

– O ko čia pavydėti? Be to, Agnė mane supažindino su Vadimu Šuško – jis šaunus vaikinas, ir man labai patinka, kaip jie šoka. Juolab aš visai nemoku šokti.

Iš meilės – nauji pomėgiai

– Ar norėtumėt, kad Agnė išmokytų?

– Žinoma. Juk niekada nevėlu pradėti šokti.

– O iki jūsų pažinties žmona domėjosi futbolu?

– Nesidomėjo. O dabar kartais net į mūsų rungtynes atvyksta. Tiesa, šiuo metu ji labai užimta – verslas atima daug jėgų ir laiko. Dar šokiai prisidėjo. Kad tik nepervargtų tiek dirbdama.

– Jūsų Gabrieliui jau ketveri. Tikriausiai sunku vaikinukui, kai tėveliai tokie užimti?

– Jis tėčio ir mamos karjerą atidžiai stebi per televizorių. Su Gabrieliumi, kaip ir su Agne, kasdien bendrauju telefonu. Tad aptariame visas naujienas, visus rūpesčius ir džiaugsmus.

Milicininkai – Deivido gerbėjai

– Atleiskite, mane stabdo milicija. Gal paskambinkite už penkių minučių.

– (Po penkių minučių.) Viršijote greitį?

– Ne, sustabdė, nes važiuodamas kalbėjau telefonu.

– Jaučiuosi labai kalta. Ar didelę baudą teko sumokėti?

– Viskas gerai. Nieko nemokėjau. Jie pažiūrėjo dokumentus ir paleido.

– Vadinasi, nusipelnėte. Linkiu sėkmės ir skubu atsisveikinti, kad vėl kas nesustabdytų.

– Negaliu skųstis – milicininkai manęs neskriaudžia.

Deividas ŠEMBERAS Gimė: 1978 08 02 Vilniuje Ūgis: 187 cm Svoris: 72 kg Klubai: Vilniaus „Alsa” (1995 m.), Vilniaus „Žalgiris” (1996-1997 m.), Maskvos „Dinamo” (1998-2001 m.), Maskvos CSKA (nuo 2002 m.) Lietuvos rinktinė: žaidė 51 rungtynes. Debiutavo 1996 11 03 per rungtynes su Indonezija. Titulai: UEFA taurės turnyro nugalėtojas (2005 m.), Rusijos čempionas (2003, 2005, 2006 m.), Rusijos taurės laimėtojas (2002, 2005, 2006 m.), Rusijos Supertaurės nugalėtojas (2004, 2006, 2007 m.), geriausias Lietuvos futbolininkas (2005 m.).
Lietuviai Čempionų lygoje Gintaras STAUČĖ 1993-1994 m. Maskvos „Spartak” (Rusija), Stambulo „Galatasaray” (Turkija) Aurelijus SKARBALIUS 1998-1999 m. „Brondby” (Danija) Andrius SKERLA 1998-1999 m. „Eindhoven” (Olandija) Raimondas ŽUTAUTAS 2002-2003 m. Haifos „Maccabi” (Izraelis), 2003-2004 m. Atėnų „Panathinaikos” (Graikija) Edgaras JANKAUSKAS 2003-2004 m. „Porto” (Portugalija) Deividas ŠEMBERAS 2004-2007 m. Maskvos CSKA (Rusija)

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.