Iš būsto kraustomą daugiavaikę šeimą užtarė teisėja

Vakar Klaipėdos apygardos teismo teisėja mokė žmoniškumo Savivaldybės atstovą. Valdininkai iš socialinio būsto už skolas panoro iškeldinti, įtariama, nužudyto 8-mečio šeimą.

Dianos ir Igorio Davydovų, auginusių 7 vaikus, pavardės žiniasklaidos puslapiuose sumirgėjo liepą, kai, įtariama, Giruliuose nepilnamečių buvo nužudytas jų 8-metis sūnus. Tačiau vakar vyko ne jų vaiko žudikų teismas – kaltinamiesiems teko būti patiems tėvams.

Klaipėdos miesto savivaldybė kreipėsi į teismą prašydama daugiavaikę Davydovų šeimą iškeldinti iš socialinio 4 kambarių būsto Šilutės plente, nes šeima apie trejus metus nemoka už buto nuomą (skola – beveik 5 tūkst. litų) bei kone 16 tūkst. litų skolinga vandens, elektros ir šilumos tiekėjams.

Gegužę Klaipėdos miesto apylinkės teismas Savivaldybės prašymą patenkino, tačiau šeimynos iškeldinimą į gatvę atidėjo pusmečiui. Davydovai šį teismo sprendimą apskundė.

Savivaldybei atstovavęs advokatas Audrius Stonkus vakar tikino, kad Davydovai nerodo jokios iniciatyvos susimokėti skolas, todėl jos tik auga. „Jie net nepasirūpina skolos anuliavimui reikalingomis pažymomis”, – sakė jis.

Vakar D. Davydova pateikė dokumentus, kad už elektrą sumokėjusi 1 060, o už dujas – 500 litų.

„Antstoliai už skolas mums kas mėnesį atskaito po 500 litų. Dirba tik vyras, vyriausiai dukrai 18-ka, mažiausiai – 5 metai. Nedirbu tik mėnesį, nėra kur palikti mažosios. Prisidėjo ir vaiko mirtis”, – verkė mama.

Moteris tikino patekusi į užburtą ratą. Vyrui policininkui darbovietė gali kas mėnesį skirti iki 180 litų būsto nuomai, tačiau būtina pateikti būsto nuomos sutartį. Sutarties Savivaldybė nesudaro, nes yra skola. Taip pastaroji vis auga.

„Buvau pas vicemerę Juditą Simonavičiūtę. Ji žadėjo, kad bus sudaryta taikos sutartis, o skolos anuliuotos”, – sakė D. Davydova.

Tada teismo salėje pasigirdo žodžiai, kurių nesitikėjo gausus smalsuolių būrys. Teisėjų kolegijai pirmininkavusi Eugenija Morkūnienė klausė, ar Klaipėdos miesto savivaldybė nukentėtų, jei šeima liktų socialiniame bute.

„Kas svarbiau: žmogus ar būstas? Šeimos tragedija sutapo su būtinybe vaikščioti pas valdininkus bei rinkti pažymas. Kokios dar pažymos po tokios tragedijos? Moteris negali atsitokėti. Negi išmesite šeimą į sąvartyną ir „parodysite”, kaip ginate vaikų teises? Beje, šiandien nematau vaikų teisių gynėjų, kur jie žiūri?” – teigė E. Morkūnienė.

Po šių žodžių stojo pauzė bei prieštaraujančių neliko. Teismo posėdis atidėtas dviem savaitėms. Per jas bus bandoma pratęsti šeimos socialinio būsto nuomos sutartį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.