V.Vasylius – dar vienas lietuvis ULEB taurės turnyre

Pasaulio studentų žaidynių čempionas Valdas Vasylius pasirašė vienerių metų sutartį su Vloclaveko „Anwil” klubu. Sutarties sąlygos neskelbiamos. 202 cm 23 metų puolėjas iš Lietuvos prisijungė prie gausaus lietuvių būrio šiais metais dalyvausiančio ULEB taurės turnyre.

Valdas Vasylius dalyvavo Vloclaveko „Anwil” peržiūroje tik sugrįžęs iš studentų žaidynių Bankoke, tačiau tuomet sutarties nepasirašė, nes vyriausiasis „Anwil” treneris Alešas Pipanas tuo metu kovojo Europos čempionate Ispanijoje su Slovėnijos nacionaline rinktine. Vėliau puolėjas taip pat dalyvavo Vokietijos Bremerhaveno „Eisbaren” bei Malagos „Unicaja” ekipų peržiūrose.

„Unicaja” vadovai prašė manęs pasilikti dar vienai savaitei, tačiau tokiu atveju būčiau praradęs galimybę pasirašyti sutartį su Anwil klubu, – teigė Valdas Vasylius. – Vargu ar būčiau išsikovojęs vietą tarp pagrindinių „Unicaja” žaidėjų, o pirmaisiais metais šildyti suoliuko nesinorėjo. Tuo tarpu Pipanas yra numatęs man vietą startiniame „Anwil” penketuke. Pasirinkau „Anwil”, kadangi girdėjau gerų atsiliepimų apie trenerį ir norėjau žaisti Europos turnyre. Tikiuosi, jog man pavyks pateisinti trenerio lūkesčius”.

Vloclaveko „Anwil” klubui ULEB taurėje teko labai stipri grupė, kurioje žais Prancūzijos čempionai „SLUC Nancy”, Ukrainos čempionai „Azovmash Mariupol”, galingi ispanų ir rusų klubai „Pamesa Valencia” ir „BC Khimki” bei Vokietijos „Deutch Bank Skyliners”. Be Šiaulių klube žaisiančių lietuvių, antrajame pagal pajėgumą Europoje ULEB taurės turnyre šiais metais jėgas išbandys Antanas Kavaliauskas su „Panionios”, Darjušas Lavrinovičius su „Uniks”, Robertas Javtokas su „Dinamo”, Mindaugas Timinskas su „Pamesa”, Tomas Gaidamavičius su „Mariupol”, Arvydas Čepulis ir Tomas Gaidamavičius su „Asesoft”, Tautvydas Lydeka su „Hanzevast Capitals”, Aivaras Kiaušas su „ASCO Slask”, Nerijus Karlikanovas su „Heat”. Lietuviai taip pat treniruos „Šiaulių”, „ASK Riga”, „Mariupol”, „Uniks” ir „Khimki” ekipas.

Puolėju iš Lietuvos taip pat domėjosi Ispanijos „Unicaja”, Italijos Upea „Capo d’Orlando”, Cucciago „Tisettanta Cantu”, Prancūzijos „Cholet Basket”, „SOM Bolougne”, Graikijos „Panellinios” ir „Egaleo” klubai, Latvijos „Barons”, Ukrainos „Chimik” klubai ir kiti Europos klubai.

Praėjusį sezoną Valdas Vasylius žaidė NCAA studentų lygoje Old Dominions universiteto komandoje. Per 33 rungtynes, aikštelėje praleisdamas po 26 minutes, puolėjas iš Lietuvos pelnė po 15,6 taško, atkovojo po 6,1 kamuolio ir blokavo po 0,5 metimo. Pasaulio studentų žaidynėse trenerių pasitikėjimas žaidėju nebuvo didelis, puolėjas aikštelėje praleido vos po 10 minučių, per kurias pelnė po 6 taškus, atkovojo po 4 kamuolius ir blokavo po 0,6 metimo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.