Žvejų artimieji tikisi stebuklo

Į jūrą išplaukusių ir negrįžusių tėvo ir sūnaus artimiesiems – skausmo valandos. Latvijoje rastas vieno dingusio žvejo kūnas. Apie kito likimą vakar vakare dar nebuvo jokių žinių

Liemenė neišgelbėjo

Latvių specialiosios pajėgos negyvą vyriškį jūroje netoli sienos su Lietuva esančiu Papės kaimu aptiko antradienio vakarą apie 20 valandą.

Gelbėjimo liemene vilkintis kūnas plūduriavo vandens paviršiuje.

Skenduolis buvo parvežtas į krantą ir nugabentas į Liepojos morgą.

Latvijos pareigūnai dėl įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Jie spėjo, kad mirusysis gali būti vienas iš Šventosios uosto valtimi išplaukusių žvejų.

„Klaipėda” vakar pranešė, kad pirmadienį į jūrą išplaukė ir dingo 36 metų medikas Donatas Lisas bei vilnietis jo tėvas 68 metų Juozas Algimantas Lisas.

Sušalo vandenyje

Vakar rytą į Liepoją išvyko jūroje dingusio Klaipėdos universitetinės ligoninės anesteziologo palangiškio D.Liso žmona Kristina ir du šeimos draugai – tos pačios ligoninės anesteziologijos skyriaus vedėja Jūratė Paškevičiūtė ir Nerijus Klimas.

Jie atpažino, kad Latvijos teritoriniuose vandenyse rastas vyriškis yra D.Liso tėvas J.A.Lisas.

Liepojoje žuvusiojo artimieji praleido visą dieną. Kad galėtų parsivežti vyriškio kūną, jiems teko laukti, kol bus atlikta ekspertizė, išrašytas mirties liudijimas.

„Tvarkyti juridinius reikalus tokioje situacijoje sudėtinga. Tai atima daug laiko ir jėgų. Stengiamės nepalūžti. Gerai, kad esame jauni ir energingi”, – sakė J.Paškevičiūtė.

Pirminiais duomenimis, J.A.Li-sas mirė, nes sušalo ilgą laiką prabuvęs vandenyje.

Vis dar turi vilčių

Pareigūnai iki šiol nerado kartu su tėvu plaukusio sūnaus Donato. Dingusiojo paiešką tęsia Latvijos pareigūnai. Lietuvoje ji nevyksta.

Klaipėdos jūrų paieškos ir gelbėjimo koordinacinis centras beveik parą trukusias paieškas nutraukė antradienio pavakarę.

„Kadangi vyriškiai plaukė kartu, tai ir antrasis kūnas tikriausiai bus rastas Latvijos teritoriniuose vandenyse. Jie negalėjo toli vienas nuo kito nuplaukti”, – tvirtino Klaipėdos jūrų paieškos ir gelbėjimo koordinacinio centro kapitonas-koordinatorius Arvydas Jankauskas.

D.Liso artimieji bei draugai stengiasi neprarasti vilties. Jie taip pat įsitraukė į dingusio vyriškio paieškas.

„Viltis miršta paskutinė. Norime tikėti, kad Donatas bus surastas gyvas. Kaip žirklių pusės prasilenkia viena su kita, taip ir protas su jausmais. Protas sako viena, o širdis nori tikėti kitu. Šiaip vilčių, kad Donatas yra gyvas, turime labai mažai”, – pasakojo J.Paškevičiūtė.

D.Lisas su žmona Kristina augina du mažamečius vaikus. Sūnus lanko darželį, dukra eina į mokyklą.

Dar neleido gedėti

Ne mažiau nei patys artimiausi žmonės, dėl gydytojo D.Liso išgyvena ir jo kolegos Klaipėdos universitetinėje ligoninėje.

Įstaigos vyriausiasis gydytojas Vinsas Janušonis pasakojo vakar visą dieną palaikęs ryšį su į Latviją išvykusiais dingusiojo artimaisiais ir draugais.

„Tikimės stebuklo. Numanyti, kas atsitiko, yra viena, o žinoti – visai kas kita”, – sakė V.Janušonis, dar neleidžiantis ligoninėje gedėti dingusio kolegos.

Ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotoja slaugai Ona Mitalienė neslėpė, kad įstaigos medikai sužinoję apie nelaimę patyrė šoką.

Ji apie dingusį D.Lisą kalbėjo kaip apie išskirtinę asmenybę. Ir Reanimacijos skyriuje, ir operacinėse dirbęs gydytojas, pasak O.Mitalienės, buvo doras, paslaugus, išmintingas ir dėl to labai mylimas kolegų.

Ketino plaukti į Karklę

D. ir J.A.Lisai pirmadienį į atvirus vandenis išplaukė nedidele burine valtimi su pakabinamu varikliu. Vyrai prasitarė, kad ketino pasiekti Karklę ir ten žvejoti.

Tėvas ir sūnus turėjo mobiliojo ryšio telefonus, jais bendravo su artimaisiais.

Tačiau D.Liso žmonai paskambinus sutuoktiniui apie 14 val. 30 min., ragelyje jau buvo girdėti, kad telefonas yra išjungtas arba už ryšio zonos ribų. Neįtardama nieko blogo, moteris pagalbos nesikreipė.

Apie tai, kad dingo jos vyras ir uošvis, D.Liso žmona pareigūnams pranešė tik 20 valandą.

Klaipėdos jūrų paieškos ir gelbėjimo koordinacinis centras iškart pradėjo paiešką.

Beveik parą jų ieškojo Karinių jūrų pajėgų fregata „Aukštaitis”, Valstybinio jūrų uosto direkcijos paieškos laivas „Žaibas”, sienos apsaugos laivas „Lilian”.

Ieškoti dingusiųjų išskrido ir Karinių pajėgų sraigtasparnis.

Apie nelaimę pranešta ir Rygos jūrų paieškos ir gelbėjimo koordinaciniam centrui. Šis žvalgyti jūros taip pat išsiuntė sraigtasparnį ir paieškos laivą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.