Apskrities ir miesto valdžiai – opozicijos kirčiai

Konservatoriai sukilo prieš Klaipėdos apskrities ir miesto valdžią. Jiems neįtiko Klaipėdos apskrities viršininkas, miesto meras ir jo pavaduotojas.

Nori versti iš postų

Seimo Tėvynės sąjungos frakcija premjerui Gediminui Kirkilui pasiūlė iš pareigų atleisti Klaipėdos apskrities viršininką.

Seimo konservatoriai apskrities viršininką kaltina, kad jis neva netinkamai vykdo teritorijų planavimo ir statybų priežiūros įstatymus.

Uostamiesčio konservatoriai kartu su kolegomis iš opozicijos kibo į merą Rimantą Taraškevičių bei jo pavaduotoją Beną Šimkų.

Merą ruošiamasi apskųsti Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai, nes jis esą supainiojo viešuosius ir privačius interesus.

O vicemerui opozicija grasina interpeliacija. Neva mero pavaduotojas neatlieka priskirtų funkcijų ir yra nekompetentingas.

Pažeidimų nenustatė

Seimo narys konservatorius Jurgis Razma tvirtino, kad Seimo Antikorupcinė komisija atliko tyrimus, kurių rezultatai paskatino Tėvynės sąjungą kreiptis į premjerą.

J.Razma mano, kad paskiriant V.Rinkevičių buvo padaryta klaida, nes pažeidimai apskrityje, planuojant Kuršių nerijos nacionalinio parko teritorijas, buvo padaryti, kai dabartinis viršininkas dirbo apskrities sekretoriumi. O viršininkas ir sekretorius – viena komanda.

„Man atrodo, kad buvusios apskrities viršininkės Virginijos Lukošienės darbus bando prikaišioti man. Konservatorė Kuršių nerijos nacionalinio parko direktorė Aurelija Stancikienė rašo vieną po kito skundą Seimui dėl apskrities veiklos. Todėl jos partijos kolegos iš Parlamento ir kreipėsi į premjerą, siekdami mane nuversti”, – sakė apskrities viršininkas V.Rinkevičius.

Anot V.Rinkevičiaus, jau buvo sudarytos dvi Vyriausybinės komisijos, kurios ištyrė apskrities veiksmus ir pažeidimų nenustatė.

Vietinių konservatorių nemalonę užsitraukė Klaipėdos meras.

Merui siūlė nusišalinti

Bendrovė „Klaipėdos monolitas” stato komercinės paskirties objektus sklypuose Uosto gatvė 7, M.Šerniaus gatvė 3 ir 12.

Anot tarybos nario konservatoriaus Naglio Puteikio, pagal 2000-ųjų patvirtintą planą čia buvo galima statyti pastatus iki 3-4 aukštų, o vakar taryba leido Vitės kvartale statyti 10 aukštų – 30 metrų aukščio pastatus.

R.Taraškevičius yra „Klaipėdos monolito” akcininkas. Todėl opozicija reikalavo mero nusišalinti nuo balsavimo ir posėdžio vedimo. Tačiau meras to nepadarė.

Valdančios daugumos balsais minėtų sklypų detalusis planas buvo patvirtintas. Už šį sprendimą balsavo ir meras.

Atsakė kaltinimu

Meras R.Taraškevičius opozicijos kaltinimus vadino svaičiojimais ir provokacija.

„Vakar svarstėme ne „Klaipėdos monolito”, o bendrovės „Kleta” užsakymu parengtą detalųjį planą. Argi „Klaipėdos monolito” kolektyvas, kuriame dirba apie 180 žmonių, negali dalyvauti statybų rangos konkursuose, jei aš Teritorijų planavimo komitete ir taryboje svarstau užsakovų detaliuosius planus?” – stebėjosi meras.

N.Puteikio nuomone, tarybai leidus padidinti pastatų aukštingumą trigubai – tiek kartų daugiau pelno gaus „Klaipėdos monolitas”.

„O tai reiškia, kad daugiau uždirbs ir Taraškevičių šeima”, – teigė konservatorius.

R.Taraškevičius turėjo ką atsakyti. Jis kaltino opoziciją vieno iš statomų objektų prie Herkaus Manto ir S.Daukanto gatvių sankryžos protegavimu, kur buvo nustatyti šiurkštūs pažeidimai.

„Klaipėdos” duomenimis, opozicija pirmadienį ketina apskųsti merą Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai už privačių ir viešųjų interesų painiojimą.

Nemato vicemero darbų

Nuo opozicijos kliuvo ne tik merui, bet ir jo pavaduotojui B.Šimkui.

Vakarykščiame tarybos posėdyje opozicijos lyderis Artūras Šulcas perskaitė „Permainų” koalicijos pareiškimą, kuriame be kita ko teigiama: „Nežinoma, kokias iniciatyvas, sprendimų projektus mero pavaduotojas B.Šimkus yra įgyvendinęs ar bent pasiūlęs savo veiklos srityje – „socialinės paslaugos, socialinė raida”, kai, tuo tarpu, šios srities specialistai susiklosčiusią padėtį įvardija žodžiu „tragiška”.

14 „Permainų” koalicijos narių paprašė mero pavaduotojo „išsklaidyti nerimą bei pateikti per pusmetį nuveiktų darbų sąrašą”.

Opozicijai neatsiskaitys

Vicemeras opozicijos priekaištus susiejo su kitąmet spalį įvyksiančiais Seimo rinkimais.

„Niekas iš opozicionierių pas mane nebuvo užėjęs ir neklausė, ką veikiu”, – teigė B.Šimkus.

Vicemeras tikino labai daug laiko sugaištąs atstovaudamas savivaldybei įvairiuose renginiuose.

„Man per pusmetį teko iki 130 kartų dalyvauti įvairiose kultūros, sveikatos, socialiniuose, sporto renginiuose. Dažnai tai tenka daryti poilsio dienomis”, – sakė B.Šimkus.

Didelę dalį laiko jis sugaištąs priiminėdamas gyventojus socialiniais klausimais, susitikimuose su savo kuruojamų įstaigų vadovais, savivaldybės skyrių vedėjais.

B.Šimkus apgailestavo, kad jo darbas yra politinis. Pasak jo, vicemeras nesprendžia konkrečių problemų, bet organizuoja darbą.

„Jei manęs ataskaitos pareikalaus tarybos dauguma, aš ją pateiksiu. Opozicijai atsiskaityti nežadu”, – teigė B.Šimkus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.