Virš Klaipėdos vicemero – apkaltos šešėlis

Nerimstanti Klaipėdos miesto tarybos opozicija lieja kulkas naujam miesto valdžios apšaudymui – vadinamoji Permainų koalicija rimtai svarsto galimybę surengti interpeliaciją Klaipėdos vicemerui Benui Šimkui ir per šiandieninį Tarybos posėdį įteiks perspėjantį pranešimą.

Liberaldemokratas B. Šimkus neįtinka dėl esą itin vangios pozicijos rūpinantis savo kuruojamų problemų sprendimu, pasyvumo politikoje, kompetencijos stokos bei nesugebėjimo organizuoti darbą.

„Vakarų ekspresui” miesto meras Rimantas Taraškevičius nepuolė girti savo pavaduotojo, tačiau gynė jį teigdamas, kad niekas negimė iškart mokėdamas dirbti, tad šviežiai iškeptam politikui reikia leisti adaptuotis.

Be kita ko, oficialiai iš liberaldemokratų partijos nusprendė išstoti opozicijoje esantys miesto Tarybos nariai Egidijus Sabataitis ir Lilija Skovronskienė – vakar jie turėjo įteikti atitinkamus dokumentus.

Kaltinimų lavina

Šį posėdį R. Taraškevičiui turėtų būti įteiktas pareiškimas dėl B. Šimkaus.

„Mums kelia susirūpinimą jo nesugebėjimas eiti savo pareigas, kompetencijos stoka. Norime, kad vicemeras mums įrodytų, kad jis dirba išsijuosęs savo kuruojamose srityse, paaiškintų tautai, ką jis daro. Dabar susidaro įspūdis, kad B. Šimkus sugeba tik tarnybinius automobilius daužyti.

Socialinėje srityje Klaipėdoje – katastrofa, reikia spręsti problemas, o mes jo žingsnių ir iniciatyvų nematome”, – mūsų dienraščiui sakė Tarybos opozicijos lyderis Artūras Šulcas.

Jis pridūrė, kad Permainų koalicija neatmeta galimybės inicijuoti ir interpeliaciją B. Šimkui – esą jo veikla gali būti nepatenkinti net ir kai kurie valdančiosios daugumos nariai.

Nedaro nieko?

Klaipėdos konservatorių lyderis Naglis Puteikis „Vakarų ekspresui” sakė, kad Klaipėdoje viena iš didžiausių problemų yra per menkos socialinių darbuotojų algos.

„Vicemeras tiesiogiai už tai atsako. Kaip vicemeras jis turi milžiniškų galių, galėtų vykti į valstybines institucijas Vilniuje, burti Tarybos, Seimo narius, tačiau nėra nei valios, nei noro. Situacija – apgailėtina. Mokytojai bėga iš darbo, socialiniai darbuotojai – taip pat.

Jei jis nežino, kaip spręsti problemas, tegul susikviečia frakcijas, pasidomi, bet B. Šimkus nedaro absoliučiai nieko. Jei valdantiesiems būtinai reikalingas šis žmogus, tegul duoda kitas jam pareigas”, – siūlė N. Puteikis.

Jam užkliuvo ir tai, kad buvęs ilgametis milicininkas B. Šimkus esą absoliučiai pro pirštus žvelgia į saugumo klausimą mieste.

„Piliavietėje mušami žmonės, Skulptūrų parke chuliganai vaiko jaunas mamas su vežimėliais, centre vaikšto su buteliais alaus. Jis pažįsta daug policininkų, bet nedaro nieko. Bręsta interpeliacija. Politinė dauguma turi daryti išvadas”, – teigė konservatorius.

Dirba ištisai

Pats B. Šimkus kaltės nejautė ir teigė, kad jo darbo specifika – ne kaip kelininko.

„Juk čia ne duobes lopyti, kai rezultatas matyti iš karto. Aš dirbu per išeigines, ištisomis dienomis. Atstovauju Savivaldybei įvairiuose renginiuose. Buvau dienos be automobilio akcijoje.

Kiekvienas turi savo nuomonę: tegul jie daro tą interpeliacija – čia jų teisė. Aš valstybės tarnyboje dirbu jau 37 metus, o kai kurie žmonės iš opozicijos nėra nė karto dirbę valstybės tarnyboje. Aš nesilaikau jokios kėdės, kiek reikės, tiek ir dirbsiu. Jei Taryba matys, kad manęs nereikia, aš pasitrauksiu”, – tikino B. Šimkus.

Miesto meras sakė oponentų pareiškimą vertins tuomet, kai jį gaus.

„Reikia žmogui įgyti įgūdžių. Tai liečia ir kitus politikus Taryboje, kuriems nepakanka kompetencijos. Viskas ateina su laiku”, – sakė R. Taraškevičius.

B. Šimkaus kuruojamos sritys: ugdymas ir švietimas, socialinės paslaugos, vaikų ir jaunimo teisių apsauga, gyventojų sveikatos priežiūra, gyventojų užimtumas ir migracija, kūno kultūros bei sporto plėtojimas, gyventojų poilsio organizavimas.

Šis politikas labiau garsėja sukeltomis avarijomis. Dar 1982 metais jis pėsčiųjų perėjoje tarnybine „Volga” partrenkė pėsčiąjį ir iš įvykio vietos pasišalino. Atsakomybės jis išvengė.

Šių metų birželį Klaipėdos miesto savivaldybės administracijai priklausančiu automobiliu „Honda Accord” automagistralėje Vilnius-Klaipėda, Kaišiadorių rajone, įvažiavo į griovį.

Apkalta jau buvo

Jei B. Šimkaus interpeliacija būtų rengiama, tai būtų jau nebe pirmas kartas Klaipėdos tarybų istorijoje.

2002-ųjų vasarą iš kėdės bandyta nuversti tuometinį uostamiesčio vicemerą Vidmantą Plečkaitį, tačiau nesėkmingai.

Mero pavaduotojas buvo kaltinamas blogai vadovavęs derybų grupei, turėjusiai parengti sutartį dėl papildomos 20 mln. vertės AB „Klaipėdos energija” akcijų emisijos pardavimo generaliniam investuotojui, nepakankamai gerai organizavęs bei kontroliavęs UAB Klaipėdos autobusų parko valdymo organų darbą.

Taip pat reikštos pretenzijos dėl 2001 sužlugusio UAB „Specialus autotransportas” privatizavimo. Dėl to miestas praradęs 6 mln. planuotų gauti litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.