Buvęs Gruzijos gynybos ministras kaltina prezidentą nusikalstamais planais

Buvęs Gruzijos prezidento bendražygis ir gynybos eksministras Iraklijus Okruašvilis, paskelbęs antradienį, jog kuria opozicinę partiją, pranešė, kad valstybės vadovas neva aptarė su juo galimo liūdnai pagarsėjusio Rusijoje žinomo Gruzijos verslininko Badrio Patarkacišvilio sunaikinimo planus.
I.Okruašvilis tai pranešė Gruzijos televizijos „Imedi”, kurios vienas bendrasavininkių yra B.Patarkacišvilis, naktinėje laidoje. Jis pranešė ir kitus nežinomus faktus, kurie, pasak jo, buvo jam esant šalies gynybos ministru.

Oficialių komentarų dėl I.Okruašvilio pareiškimo dar nebuvo. Prezidentas Michailas Saakašvilis yra išvykęs į JAV, kur ketina pasakyti kalbą Jungtinių Tautų (JT) Generalinėje Asamblėjoje.

I.Okruašvilis sakė, kad pokalbis apie galimą B.Patarkacišvilio sunaikinimą vyko 2005 metų liepą.

Pasak jo, Gruzijos prezidentas vasara manė ir dabar mano, kad B.Patarkacišvilis, vienas turtingiausių šalies žmonių, yra „pagrindinė grėsmė” dabartinei valdžiai.

Buvęs gynybos ministras pažymėjo, kad šios užduoties išvengė, kai jam pavyko šią informaciją perduoti JAV administracijos atstovams, kurie turi įtakos Gruzijos prezidentui.

„Aš nėjau į valdžią, kad rankas susitepčiau krauju ir vykdyčiau tokias prezidento užduotis”, – sakė I.Okruašvilis, kuris būdamas gynybos žinybos vadovu buvo laikomas viena įtakingiausių žmonių Gruzijoje.

Rusija yra paskelbusi B.Patarkacišvilio, prieštaringai vertinamo Londone gyvenančio rusų oligarcho Boriso Berezovskio draugo ir partnerio, tarptautinę paiešką, kaltindama grobimu itin stambiu mastu.

Gruzijoje jis yra Verslininkų asociacijos pirmininkas, jam priklauso žiniasklaidos priemonių holdingas, jis turi nemažai nekilnojamojo turto.

I.Okruašvilis taip pat pranešė, jog, jo žiniomis, velionis ministras pirmininkas Zurabas Žvanija žuvo ne tame bute, kur, pagal oficialią versiją, įvyko nelaimingas atsitikimas, apsinuodijęs smalkėmis.

Jis pridūrė, kad neturi kitos informacijos dėl šios bylos. Z.Žvanijos giminaičiai mano, kad jis buvo nužudytas.

Anot I.Okruašvilio, M. Saakašvilio šeima turi milijardus dolerių, o jo giminaičiai dalyvauja nelegaliuose sandoriuose.

Neseniai Gruzijoje pagal kaltinimus korupcija buvo suimti keli opozicijos veikėjai, tai I.Okruašvilis ir parlamentarai iš opozicijos stovyklos vertina kaip M.Saakašvilio politinį kerštą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.