Japonijos parlamentas išrinko Fukudą naujuoju šalies ministru pirmininku

Japonijos parlamento žemieji rūmai antradienį naujuoju šalies ministru pirmininku išrinko nuosaikų politiką veteraną Yasuo Fukudą (Jasuo Fukudą), kuris yra pasiryžęs puoselėti glaudesnius ryšius su kaimynėmis Azijoje.

Už Y.Fukudą balsavo 338 parlamentarai, o už pagrindinį jo varžovą, opozicijos lyderį Ichiro Ozawą (Ičirą Ozavą), – 117, pranešė parlamentas.

„Remdamiesi šiais rezultatais, mes nusprendėme į ministro pirmininko postą paskirti poną Yasuo Fukudą”, – paskelbė žemųjų rūmų pirmininkas Yohei Kono (Johei Konas).

Įtakingų žemųjų rūmų pritarimas reiškia, kad Y.Fukuda formaliai jau užsitikrino galimybę tapti naujuoju vyriausybės vadovu.

Parlamento aukštuosiuose rūmuose, kuriuos nuo liepos mėnesio kontroliuoja opozicija, balsavimas tebevyksta.

Juose, kaip manoma, ministru pirmininku bus išrinktas I.Ozawa. Tokiu atveju galutinį sprendimą dėl ministro pirmininko priims komitetas, kuriame bus pritarta Y.Fukudos kandidatūrai.

Valdančioji Liberalų demokratų partija (LDP) 71 metų Y.Fukudą savo lyderiu išsirinko sekmadienį.

Šį žingsnį ji žengė po to, kai vos metus išbuvęs valdžioje rugsėjo 12 dieną po skandalų virtinės netikėtai atsistatydino Shinzo Abe (Šindzas Abe).

Y.Fukuda vėliau dieną turi suformuoti savo vyriausybę, kurioje, kaip tikimasi, savo postus išsaugos įtakingiausių ministerijų vadovai, tarp jų finansų ministras Fukushiro Nukaga (Fukuširas Nukaga).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.