Rugsėjį parodoje „Baltmedica 2007” – 24 sveiko gyvenimo valandos

Š. m. rugsėjo 26-28 d. parodų centre „Litexpo” vyksiančioje parodoje „Baltmedica 2007” Sveikatos apsaugos ministerijos stende visuomenei bus pristatytos 24 sveiko gyvenimo valandos.

Parodos metu bus galima išmokti kaip taisyklingai valytis dantis, pasikonsultuoti dėl sveikos mitybos su Respublikinio mitybos centro specialistais, sužinoti ką reikia daryti norint mesti rūkyti, pamatuoti plaučių užterštumą anglies monoksido (CO) dujomis. Taip pat specialistai visiems norintiems pamatuos kūno masės indeksą (ūgio ir svorio santykio rodiklis), kuris leidžia įvertinti ar žmogaus svoris normalus, ar yra antsvoris bei nutukimas.

Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, net 50 proc. gyventojų sveikatos priklauso nuo jų gyvensenos. Geros sveikatos ir ilgaamžiškumo paslaptis – fizinis aktyvumas ir sveika mityba.

Parodoje ir fizinio aktyvumo pamokos

Tyrimai rodo, kad mažas fizinis aktyvumas yra daugelio ligų rizikos veiksnys. Šiuolaikiniame sparčiai besivystančių technologijų pasaulyje vyrauja bendra fizinio aktyvumo mažėjimo tendencija, kuri neigiamai veikia žmogaus fizinę ir psichikos sveikata.

Todėl parodoje teorinės paskaitos ir praktinio užsiėmimo metu Vilniaus kolegijos Sveikatos priežiūros fakulteto specialistai aiškins, demonstruos ir mokys, kokius pratimus ir kaip taisyklingai reikia atlikti mankštinantis savarankiškai. Taip pat bus galima išmokti fizinių pratimų, kuriuos galima atlikti darbe, jei dirbate sėdimą darbą.

Diskusijos apie genetiškai modifikuotus produktus ir maisto papildus

Pasaulyje jau ne vienerius metus vyksta diskusijos dėl genetiškai modifikuotų organizmų ir genetiškai modifikuotų produktų keliamos rizikos aplinkai, žmonių sveikatai ir žemės ūkiui. 26 d. organizuojama diskusija „Genetiškai modifikuoti produktai: už ir prieš” Šios diskusijos metu bus siekiama atsakyti į klausimus, ar GMO tik kenksmingi, kokią žalą jie gali sukelti, ar yra maisto produktų genetinio modifikavimo privalumų. Taip pat organizuojama paskaita „Maisto papildai: vaistas ar maistas?”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.