Mirtis baltų miltelių pakeliuose

Policijos pareigūnai neatsimena tokio mirčių protrūkio.
Apsinuodiję, kaip įtariama, nekokybiškais narkotikais praėjusią savaitę Vilniaus apskrityje mirė septyni žmonės. Manoma, narkotikai tapo ir žymaus plastinės chirurgijos specialisto Kęstučio Vitkaus sūnaus mirties priežastimi, nors ekspertai to dar oficialiai nepatvirtino.

Praėjusio penktadienio rytą Jonas Vitkus buvo rastas negyvas savo lovoje. Dvidešimt aštuonerių metų vaikiną jo kambaryje rado tėvas K.Vitkus. Medikai pateikė oficialią jo mirties priežastį – vaikinui sustojo širdis. Tačiau mirties atvejį tiriantys pareigūnai laukia ekspertų išvados. Jiems kilo įtarimų, kad jauno vyro mirties priežastis – narkotikai.

Skundėsi sveikata

Mirties išvakarėse Jonas su mama dirbo Valakampiuose, senelių sodyboje. Jis motinai esą skundėsi, kad labai skauda nugarą. Tačiau moteris čia nieko ypatingo neįžvelgusi. Po sunkaus fizinio darbo nugarą skaudėję ir jai.

Namiškiai prisimena, kad J.Vitkus jau kurį laiką skundėsi pablogėjusia sveikata. Jis jautęs skausmus širdies plote. Savaitė iki tragiškos mirties visa šeima grįžo iš Ispanijos, kur atostogavo. Jonas vėl skundėsi širdimi. Tėvams pasitarus su kardiochirurgais padaryta kardiograma. Nustatyta, kad Jonui labai pagreitėjęs pulsas. Senelis Mečys Vitkus minėjo, kad anūkas prašydavo pamatuoti kraujospūdį, skundėsi pagreitėjusiu pulsu. Tačiau kaip nors rimčiau jis esą nesigydęs.

Norėjo, kad jį mylėtų

Viengungis darbų vykdytoju dirbęs J.Vitkus gyveno kartu su tėvais sostinės Antakalnio rajone, B.Sruogos gatvėje esančiame name. Darni ir draugiška Vitkų šeima gyvenimą kūrė po vienu stogu. Be Kęstučio Vitkaus ir jo žmonos dizainerės Daivos Vitkienės, čia gyvena K.Vitkaus tėvai ir dukra, Jono sesuo, Vita Degutienė su vyru.

Vita ištekėjusi už Seimo narės Irenos Degutienės sūnaus Gedimino Degučio. Pasak I.Degutienės, Jonas ne kartą yra sakęs, kad labai džiaugiasi sesers šeima. „Sesuo jam buvo pavyzdys. Jono didžiausia svajonė buvo, kad jo šeima būtų tokia pat darni ir mylinti kaip sesers”, – LŽ pasakojo Seimo narė. Vaikinas buvo išvaizdus, gražiai nuaugęs. I.Degutienė sakė iš dukters girdėjusi, kad jis turėjo nuolatinę draugę. Tačiau gal ir nebuvo labai laimingas. „Jis man kartą pasakė tokią frazę. Sako, aš norėčiau, kad kas nors mane mylėtų už tai, kad aš esu aš, o ne todėl, kad esu Vitkaus sūnus”, – prisiminė I.Degutienė.

Buvo pažeidžiamas

Namiškiai ir draugai prisimena J.Vitkų kaip labai nuoširdų, jautrų žmogų. Jis niekuomet neatsisakydavo padėti, dažnas pas jį ieškodavo užuojautos. „Labai nuoširdus žmogus buvo, gal perdaug dvasingas. Be to, labai pažeidžiamas. Visais rūpinosi. Labai emocingas, jautrus, visiems darė gera, tik sau bloga”, – šiltą bendravimą su vaikinu prisimena I.Degutienė. Pasak moters, ją ir jos vyrą Gediminą Degutį Jonas vadinęs mama ir tėčiu, o brolio žmoną seserimi.

Kvaišalų aukos

Policijos pareigūnai kol kas negavo ekspertų išvados dėl J.Vitkaus mirties priežasties. Tačiau nepatvirtintais duomenimis, ant jo kūno, kaip ir ant kitų įtariamų narkotikų aukų, buvo rasta intraveninių injekcijų žymių. LŽ iš vieno Joną pažinojusio, bet prisistatyti nepanorusio vaikino išgirdo, neva jis yra gydęsis narkomanų reabilitacijos centre Vilniuje. Į klausimą, ar žuvusysis buvo jų pacientas, centro vadovas Linas Gasiliauskas atsakyti negalėjo – tai konfidenciali informacija. K.Vitkus LŽ telefonu patvirtino, kad lankėsi institute ir teiravosi, kokia sūnaus mirties priežastis. „Apie tai kalbėti nenoriu. Atleiskite, viso gero”, – tepasakė skaudžios netekties prislėgtas vyriškis.

Pareigūnai įtaria, kad visos septynios mirtys buvo nuo narkotikų, tačiau tai turės patvirtinti arba paneigti ekspertai. Jei įtarimai pasitvirtins, galima manyti, kad įvairiuose „taškuose” įsigyti narkotikai arba turėjo daug nuodingų priemaišų, arba buvo itin stiprios koncentracijos, ir žuvusieji pavartojo per didelę dozę. Mirusieji nebuvo asocialūs asmenys. Jie tarpusavyje nebendravo.

Kaip pranešė Vilniaus miesto vyriausiasis policijos komisariatas, ant visų mirusiųjų kūnų rasta intraveninių injekcijų žymių. Aukų amžiaus vidurkis – 27 metai, iš jų jauniausiam – 16, vyriausiam – 32 metai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.