Egzekucijos dalyvės ir auka rastos

Mergaičių savo bendraamžei surengtos ir internete išplatintos egzekucijos tyrimas įgauna pagreitį. Neoficialiais duomenimis, Kauno policijai pavyko rasti Kauno miesto centre žiauriai sumuštą merginą.

Iš Policijos departamento gavę internete paviešintą egzekucijos vaizdo įrašą Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus darbuotojai dar praėjusį penktadienį buvo sulaikę vieną šešiolikmetę, kuri, kaip įtariama, prisidėjo darant nusikaltimą. Sulaikyta ir daugiau egzekucijos dalyvių. Nepatvirtintais duomenimis, kai kurios jų neturi nė 14 metų.

Kauno policija tyrimo nekomentuoja, nes tam neturi prokurorų leidimo. Tikimasi, kad išsamesnė informacija apie rezonansinį įvykį pasieks visuomenę šiandien.

Mušama nesipriešino

Apie internete platinamą egzekucijos įrašą žiniasklaidai pranešė tos svetainės lankytojai. Tiesa, po to įrašas iškart dingo. Jame buvo matyti, kaip kelios jaunos merginos spardo gulinčią bendraamžę. Filmuota greičiausiai mobiliojo ryšio telefonu. Vaizdas šokiruojantis – mergaitė visiškai nesipriešino budelėms, kurios ne tik jojo jai ant kupros, tąsė už plaukų, bet ir daužė kumščiais bei kojomis. Mušama paauglė tik nedrąsiai prisidengdavo nuo smūgių rankomis. Kad aplinkui buvo ir daugiau žmonių, galima suprasti iš garsinio fono, tačiau merginoms niekas nesutrukdė susidoroti su bendraamže.

Tampa epidemija

Pastaruoju metu tariamai suvaidintos ar tikros smurto scenelės ypač populiarios tarp mokinių. Ši nusikalstama veika jau įgavo epidemijos mastą. Stengiamasi kuo dažniau smurto vaizdus platinti per internetą. Tiesa, beveik visada pasirenkami užsieniniai portalai, ypač tokie kaip „Youtube”. Ir ne vien todėl, kad jie itin populiarūs, tiesiog yra didesnė tikimybė kuo plačiau paskleisti savo „kūrinį”. Interneto specialistai tvirtina, jog lietuviškų puslapių savininkai patys gali nukentėti, jei smurtinis vaizdelis atsidurs jų svetainėje.

Paviešinimas blogiau negu pats smurtas

Kad nusikaltimai viešose vietose jau tapo Kauno paauglių kasdienybe, akivaizdu pažvelgus į policijos įvykių suvestines. Viena jų atkreipė LŽ žurnalistų dėmesį: praėjusio penktadienio vakarą, apie 19 val., pačiame laikinosios sostinės centre, Daukanto gatvėje, iš 15-metės moksleivės du maždaug 16-17 metų vaikinai bandė atimti mobiliojo ryšio telefoną. Nors jie grasino mergaitei susidoroti fiziškai, savo užmačių nesugebėjo įvykdyti. Tada vienas vaikinų kuo šalčiausiai išsitraukė dujinį pistoletą ir šovė mokinei tiesiai į veidą. Išsigimėliai, be abejo, tuoj pat paspruko, palikę sužalotą moksleivę likimo valiai. Ar šis įvykis taip pat buvo nufilmuotas, dar neaišku, tačiau tokia tikimybė neatmetama. Psichologai atkreipia dėmesį, kad pats smurto aktas daro menkesnį poveikį negu jo paviešinimas visuomenei.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

2 atsiliepimai į "Egzekucijos dalyvės ir auka rastos"

  1. x

    ….Tada vienas vaikinų kuo šalčiausiai išsitraukė dujinį pistoletą ir šovė mokinei tiesiai į veidą. 😯 bus dar dugiau ateityje. Tai viskas nuo „populiaraus” gyvenimo būdo, „pagerinto” maisto ir „patobulintos” televizijos bei interneto, kur jaunimo iškvaišimo lygis ypač aukštas ir atvirkščiai intelekto, moralės bei bendravimo labai žemas, netgi atvirkščias moralei. Tėvams neįdomu-jie sprendžia ekonomines-finansines savo problemas, kurios kasmet didėja-nelieka laiko nei sau nei vaikams

  2. xx

    o viskas prasideda nuo animacijos! Psiziurekit kokius animacinius filmukus brukte bruka vaikams nuo pat tos akimirkos kai tik sie geba kazka suprasti. Nera ne vieno filmuko kuriame nebutu smurto. Kitas variantas: vakare filma rodo N-14 o ryte ta pati smurto filma kartoja, kur logika? Gal jau laikas vakams rodyt grozi o ne smurta? Pamastykit, mielieji televizininkai. Gal jusu vaikai nebus smurtautojai, bet kas gali garantuot kad netaps auka?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.