Gamintojams palengvėjo biurokratinė našta įteisinant maisto priedų vartojimą

Maisto gamintojams nebereikės vartojamų maisto priedų tvirtinti Valstybinėje visuomenės sveikatos priežiūros tarnyboje (VVSPT). Pasak specialistų, taip bus atsisakyta nereikalingo biurokratizmo, o vartotojai nuo to nenukentės.

VVSPT Leidimų ir licencijavimo skyriaus vedėjos pavaduotojos Ilonos Drulytės teigimu, maisto gamintojai jau moka dirbti su maisto priedais, teisės aktuose nustatytus šių priedų vartojimo reikalavimus žino ir maisto gamybą tikrinantys Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) pareigūnai, tad VVSPT išduodamo pažymėjimo vaidmuo tapo nereikalinga biurokratine procedūra.

Pasak specialistės, vartotojai neturėtų baimintis, kad atsisakius šios procedūros gamintojai ims naudoti Europos Sąjungoje draudžiamus ar sveikatai kenksmingus maisto priedus.

„Maisto gamintojus nuolat tikrina maisto ir veterinarijos tarnybų inspektoriai. Jie tikrina gamybos procesą, receptūrą, laboratorijose tiria rinkoje patiekiamų produktų mėginius. Tokia kontrolė yra žymiai efektyvesnė”, – aiškino I. Drulytė.

Specialistės teigimu, VVSPT išduodami leidimai buvo reikalingi tik tada, kai VMVT specialistams tikrinimo metu kildavo neaiškumų arba pats gamintojas savo noru pageidaudavo gauti pažymą dėl vartojamų maisto priedų.

„Mūsų praktika rodė, kad ši tvarka pradėjo merdėti ir tapo nereikalinga. Tų pažymėjimų buvo išduodama vis mažiau. Šiemet iki rugsėjo nebuvo išduota nė viena tokia pažyma, tad nusprendėme atsisakyti šio formalumo”, – teigė I. Drulytė.

Maisto priedų vartojimo maisto gamyboje derinimo procedūros atsisakyta Sveikatos apsaugos ministro įsakymu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Gamintojams palengvėjo biurokratinė našta įteisinant maisto priedų vartojimą"

  1. Megstanti valgyti

    Lietuvoje verslininkai, kaip ir seimunai yra daugumoje yra sukciai, apgavikai, melagiai. Sito istatymo pakeitimas yra PADARYTA KLAIDA.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.