Energetikų akcijas vertins „KPMG Baltics”, Vyriausybei patars HSBC

Būsimą nacionalinį investuotoją sudarysiančių energetikos bendrovių – „Lietuvos energijos”, „Rytų skirstomųjų tinklų” (RST) ir VST – akcijas vertins „KPMG Baltics”, o britų bankas HSBC turės pateikti išvadas, ar vertinimas buvo tikslus, bei konsultuoti Vyriausybę nacionalinio investuotojo sukūrimo klausimais. Viešųjų pirkimų konkurso nugalėtojus Ūkio ministerija paskelbė pirmadienį. Abiejų vertintojų paslaugoms apmokėti iš Privatizavimo fondo bus skirta apie 1 mln. eurų (3,45 mln. litų).

Investuosiančių į naujos atominės elektrinės statybos projektą bendrovių akcijų vertinimą „KPMG Baltics” turės atlikti iki spalio 26 d., o po to HSBC bankas per dvi savaites turėtų pateikti atsakymą, ar vertinimas buvo atliktas teisingai. Po to turėtų prasidėti energetikos bendrovių akcijų keitimasis, kuriam irgi tarpininkautų britų bankas.

Nacionalinio investuotojo bendrovę, kuri atstovaus Lietuvai statant naują jėgainę, planuojama suformuoti iki šių metų pabaigos. Ji bus steigiama „Lietuvos energijai” išleidžiant naują akcijų emisiją, kurią valstybė apmokės RST akcijomis, o privati „NDX energija” – valdomos VST akcijomis. Apmokėjus emisiją „Lietuvos energija” turės 71 proc. RST ir 97 proc. VST akcijų ir valdys ne mažiau kaip 34 proc. atominės elektrinės statybos projektą įgyvendinančios bendrovės akcijų.

Optimistiniais vertinimais, naują atominę jėgainę kartu su Lenkijos, Latvijos ir Estijos partneriais tikimasi pastatyti 2015 metais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.