Kosovo sostinėje per sprogimą žuvo du žmonės

Nuo Serbijos atsiskirti siekiančio Kosovo krašto sostinėje Prištinoje per anksti pirmadienį nugriaudėjusį galingą sprogimą žuvo du žmonės ir dar vienuolika buvo sužeista.
Per sprogimą, kuris krautuvių ir kavinių rajone nugriaudėjo 2 val. 10 min. vietos laiku, išbyrėjo keliolikos sostinės Billo Clintono (Bilo Klintono) bulvare įsikūrusių parduotuvių langai.

„Šiuo metu yra du žuvusieji”, – sakė policijos atstovas spaudai Vetonas Elshani (Vetonas Elšanis). Jis pridūrė, kad vienas iš jų žuvo iškart, o kitas nuo sužalojimų mirė ligoninėje.

Pasak V.Elshani, dar vienuolika žmonių, tarp jų vienas sunkiai, gydomi ligoninėje.

„Mes vis dar nežinome, kokia sprogioji medžiaga buvo panaudota ir kas už tai atsakingas”, – sakė jis.

Sprogimas sostinėje nugriaudėjo tuo metu, kai didėja įtampa dėl to, kad šio regiono, kuriame gyvena 90 proc. albanų dauguma, lyderiams vis dar nepavyko užsitikrinti tarptautinės bendrijos pritarimo atsiskirti nuo Serbijos.

Serbijos aukšto rango pareigūnai ir Kosovo lyderiai penktadienį Niujorke, kur antradienį prasidės Jungtinių Tautų (JT) Generalinės Asamblėjos sesija, turėtų surengti tiesiogines derybas dėl šios ginčijamos teritorijos likimo.

Kosovo, kuriame gyvena 2 mln. etninių albanų, lyderiai grasina, kad jie vienašališkai paskelbs nepriklausomybę, jeigu derybos dėl šio regiono baigsis be rezultatų ir jie neužsitikrins JT paramos.

27 narių Europos Sąjunga (ES) neturi vieningos nuomonės, ar pripažinti Kosovą be JT pritarimo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.