Latvijos Seimas rinks savo pirmininką

Pirmadienį neeilinio Latvijos Seimo posėdžio darbotvarkėje bus tik vienas klausimas – parlamento pirmininko rinkimai, pranešė agentūrai BNS Seimo spaudos tarnyba.
Posėdis prasidės 15 valandą.

Parlamento pirmininko postas atsilaisvino Induliui Emsiui pateikus atsistatydinimo prašymą, nes penktadienį Generalinė prokuratūra pradėjo jo baudžiamosios bylos procesą dėl to, kad jis sąmoningai davė neteisingus parodymus.

Atsistatydinus I.Emsiui, Žaliųjų ir valstiečių sąjunga šeštadienį nusprendė siūlyti į Seimo pirmininko postą Gundarą Daudzę.

G.Daudzė gimė 1965 metais. 1989 metais baigė Rygos medicinos institutą ir įgijo gydytojo pediatro specialybę. Buvo Ventspilio savivaldybės deputatas, savivaldybės įmonės „Ventspils slimnica” valdybos narys.

Nuo 2006 metų jis yra Gerovės ministerijos parlamentinis sekretorius. G.Daudzė yra vedęs.

Baudžiamoji bylą I.Emsiui užvesta pagal straipsnį dėl sąmoningo neteisingų parodymų davimo tiriant ar nagrinėjant teisme bylą dėl sunkaus ar itin sunkaus nusikaltimo, arba jeigu tai turėjo sunkių padarinių, arba jeigu buvo padaryta iš savanaudiškų paskatų.

Už tai gresia laisvės atėmimas iki penkerių metų arba priverstiniai darbai, arba nuobauda iki 100 minimaliųjų darbo užmokesčių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.