Aukcionų laimėtojams valdžios rūstybė – nė motais

Miesto ir apskrities vadovams pagrasinus, kad jei valstybinės žemės sklypą nusipirkę ar išsinuomoję verslininkai ir toliau dels pasirašyti sutartis ar nemokės sutarto nuomos mokesčio, aukcionų rezultatai bus anuliuoti, o nuomos sutartys nutrauktos, reikalų tvarkytis suskubo vos vienas kitas.

„Vakarų ekspresas” jau rašė, kad Savivaldybei ypač didelį nerimą kelia keturi dar pernai išnuomoti sklypai. Juos išsinuomojusių verslininkų skola Savivaldybei jau išaugo per 3 mln. litų.

Pasak savivaldybės administracijos Žemėtvarkos ir teritorijų plėtros skyriaus vedėjos Raimondos Gružienės, į raginimą susimokėti pradelstą nuomos mokestį skubiai reagavo tik Vitės kvartale žemės sklypą išsinuomojusi UAB „Metauta”. Ji įsiskolinimą jau panaikino.

Tuo pat metu beveik milijoną skolinga UAB „Belinda” sumokėjo tik tūkstantį litų. Be to, parašė raštą, kuriuo paprašė nepradėti žemės nuomos sutarties nutraukimo procedūros bei informavo, kad kreipėsi į teismą.

„Dėl ko kreipėsi, nežinome, nes jokio pranešimo iš teismo nesame gavę. Du Savivaldybei skolingi nuomininkai kol kas neatsiliepė, – sakė R. Gružienė.

Taip pat rašėme, kad vasaros pradžioje vienas už beveik milijoną, kitas – už pusantro parduoti sklypai Melnragėje, Žiobrių ir Nėgių gatvėse, iki šiol nesulaukia šeimininkų, o miestas – jų pažadėtųjų pinigų.

Vakar suėjo paskutinis sutarčių pasirašymo terminas, tačiau aukciono laimėtojai sutartu laiku pas notarą taip ir nepasirodė.

„Susiklosčius tokiai padėčiai neliko nieko kita, kaip gavus apskrities viršininko sutikimą aukciono rezultatus anuliuoti ir skelbti varžytines iš naujo. Aišku, gaila sugaišto laiko, tačiau manau, kad pakartotinį aukcioną suspėsime paskelbti dar šiais metais, o kartu sulauksime ir biudžeto papilnėjimo”, – sakė R. Gružienė.

Vakar Savivaldybėje įvyko dar vienas valstybinės žemės nuomos aukcionas. Jame buvo pasiūlytas beveik 10 arų komercinės paskirties sklypas Stalių g. 4.

Kadangi buvo užregistruotas tik vienas aukciono dalyvis, sklypas išnuomotas už pradinę pasiūlytąją kainą – kiek daugiau nei 60 tūkst. litų per metus. Nuomos terminas – 99 metai.

Aukciono rezultatai bus paskelbti galiojančiais Savivaldybės administracijos direktoriui pasirašius atitinkamą įsakymą bei gavus apskrities viršininko pritarimą.

Antradienį ketinama išnuomoti dar vieną kiek didesnį taip pat komercinės paskirties sklypą Plytų g. 6.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.