Prie „Neptūno” šturvalo vėl stovės Vaidotas Pridotkas

Šiandien prasideda penkioliktasis Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionatas.

Praėjusiose pirmenybėse ketvirtą vietą užėmęs Klaipėdos „Neptūnas” naująjį sezoną šiandien pradeda savo arenoje. Neptūniečiai 16.15 val. susitiks su Kėdainių „Nevėžio” krepšininkais.

Šių rungtynių išvakarėse pakalbinome 23-ejų metų „Neptūno” komandos kapitoną Vaidotą Pridotką.

Primink sporto mėgėjams kiek metų jau atstovauji „Neptūnui” ir kelintą sezoną stovėsi prie kapitono šturvalo.

„Neptūno” garbę ginsiu jau septintą sezoną, o kapitono pareigos man patikėtos antrus metus iš eilės.

Kuo skiriasi „Neptūnas”, praėjusį sezoną buvęs arti bronzos medalių, nuo dabartinio?

Nors komandoje pasikeitė nemažai žaidėjų, bet dabartinis „Neptūnas” neturėtų būti silpnesnis. Juk į „Neptūną” įsiliejo patirtį LKL ir Rusijos čempionatuose turintys krepšininkai. Tik iš „Naftos-Uni-Laivitės” atėjusiems žaidėjams gali prireikti daugiau laiko adaptuotis aukštesnėje lygoje. Tačiau ir D. Gailius, ir M. Runkauskas yra gabūs žaidėjai – jie turėtų pritapti prie komandos. Šiemetinis „Neptūnas” yra lygiaverčių žaidėjų komanda.

Šiemet „Neptūne” pasikeitė treneriai. Ar jau spėjote palyginti A. Rudžio ir R. Kuncaičio darbo metodus?

Abu jie yra reiklūs ir aukšto lygio treneriai. A. Rudys į „Neptūną” atėjo iš bronzinės „Šiaulių” komandos ir žino, kaip reikia siekti aukštų vietų. Sezono pabaiga parodys ar mūsų naujajam treneriui pavyks tą patį pakartoti ir su mumis.

Per tarptautinį turnyrą dėl miesto mero taurės buvai rezultatyviausias savo komandoje. Ar manai, kad jau pasiekei gerą sportinę formą?

Praėjusį sezoną mane kamavo traumos. Prieš naująjį čempionatą jaučiuosi gerai. Tačiau tai nereiškia, kad jau pasiekiau geriausią sportinę formą. Sunku pasakyti, kur ta viršūnė yra.

„Neptūno” planuose vėl tie patys siekiai – kautis dėl trečiosios vietos. Ar tai realu?

Kodėl gi ne? Nemažai mūsų žaidėjų jau gavo krikštą per praėjusio sezono mažąjį finalą, įgijo patirties. Visi supranta, kad lyderiai yra Kauno „Žalgirio” ir Vilniaus „Lietuvos ryto” klubai. Vis dėlto ir juos galima nugalėti. Ką ankstesniais metais ne kartą įrodė „Neptūnas”. Plačiai save šiemet išreklamavo „Šiauliai”. Tačiau šią reklaminę programą šiauliečiams reikės paversti tikroviškais veiksmais. Manau, kad ir turėdami gerokai kuklesnį biudžetą mes kausimės ir su „Šiauliais”, ir kitais klubais. Aišku, konkuruoti su „Žalgiriu” ir „Rytu” nesame pajėgūs.

Ką gali pažadėti per šeštadienio „Neptūno” ir „Nevėžio” rungtynes?

Kausimės dėl pergalės. Blogiausia yra tai, kad apie Kėdainių ekipą nieko nežinome. Šiandien (pokalbis vyko vakar) žiūrėsime vienų „Nevėžio” kontrolinių rungtynių vaizdo įrašą. Galbūt ši pažintis duos šiek tiek naudos. Beje, ir apie kitus varžovus informacijos turime mažai. Tik įsisiūbavus čempionatui pamatysime, kas yra kas ir ko verti mes esame.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.