Orlandas Blumas: „Širdį slepiu rankovėje”

Anglų, amerikiečių ir prancūzų romantinėje komedijoje, režisuotoje Aleko Kešišiano (Alek Keshishian), „Meilė ir kitos nelaimės” („Love and Other Disasters”) Orlandas Blumas (Orlando Bloom) vaidina Holivudo plevėsą, tačiau realiame gyvenime jis laikosi aukštų dvasinių idealų.

Kada atsibudote įžymus?

Man buvo 22 metai, kai nusifilmavau „Žiedų valdove”. Niekas man nesakė, ką reiškia būti garsiam.

O kuo blogai būti garsiam?

Vyro ir moters santykiai ir šiaip labai sudėtingi, o garsenybėms jie tampa dar keblesni. Net nežinai, kur iškeliauti, kad tave paliktų ramybėje. Mano bendravimo ratas ribotas – ir jis vis siaurėja. Kartą Džonio Depo per „Piratų” filmavimą paklausiau: „Manai, tau tiek daug moka todėl, kad dirbi darbą, kuris visiems patinka?” Ir jis atsakė: „Ne, tiesiog privatus gyvenimas labai pabrango.” Ir tai tiesa. Daugelis garsenybių vengia viešų vietų, bet visai ne todėl, kad bijo pasiklysti minioje.

O jūs?

Aš labai komunikabilus, mėgstu kompanijas. Bet keista, kai negali net pereiti gatvės. Įlindau į kriauklelę, kai man buvo 20 metų, norėčiau išlįsti – bet kaip?

Ar tikite likimu?

Aš budistas. Filosofija, kurią pasirinkau, – ne apie tai, kaip sėdėti po medžiu ir apžiūrinėti savo bambą. Ji padeda suprasti, kas vyksta, ir panaudoti savo patirtį kaip degalus tam, kad nugyventum ilgą gyvenimą. Kai tave palieka draugė, užgriūva sąskaitos, mama paskambina ir sako, kad ji jau niekam nebeturi jėgų, – tai pragaras. Bet tai vis tas pats pasaulis. Suvokimas, kas jame vyksta, padeda peraugti patį save.

Koks jūs iš prigimties?

Aš uždaras, neatverčiu kortų, o širdį nešiojuosi savo rankovėje. Gana nuobodus vaikinas.

Kaip sekasi statytis „žaliąjį namą” Londone?

Namą statausi Londonо apylinkėse – mieste per brangu. Stengiuosi, kad jis būtų ne tik „žalias”, bet ir jaukus bei patikimas. Pasikviečiau italų architektę, kuri dirbo su architektūros genijumi Normanu Fosteriu. Ji jauna ir graži, taigi su ja labai malonu dirbti.

Ką jūs turėjote galvoje savo namą pavadindamas „žaliuoju”?

Ketinu naudoti saulės energiją, taip pat medžiagas iš gamtos atliekų.

Jūsų namas Los Andžele – irgi „žalias”?

Ne, aš neseniai nusipirkau paprastą namą Hollywood Hills beveik už 3 milijonus. Prieš dešimtį metų aktorius Tomas Gibsonas sumokėjo už jį 760 tūkstančių. Štai kokia infliacija.

Jūs dabar su Skarlet Johanson ne tik partneriai filme „Pompėja”, bet dar ir kaimynai?

Žinau, kad ji gyvena netoliese, bet į svečius dar nebuvau pakviestas.

Žurnalai jus vadina pačiu seksualiausiu nūdienos aktoriumi. O kas jums pačiam yra seksualumo etalonas?

Ingrida Bergman ir Džuli Kristi.

Mama jums davė patarimų dėl moterų?

Aš augau globojamas dviejų moterų. (Orlandas turi seserį – aktorę Samantą Blum, vyresnę dvejais metais.- Aut.past.) Žinoma, tėvas prisidėjo prie mano auklėjimo, tačiau namuose viešpatavo matriarchatas.

Paauglystėje domėjotės mergaitėmis?

Plėšdavau iš žurnalų modelių nuotraukas ir klijuodavau ant savo kambario sienų: taigi augau gražių moterų apsuptyje, – juokiasi.

Aktorė Naomi Haris (ji vaidino burtininkę „Piratuose” ir suartėjo su Orlandu po jo išsiskyrimo su Keit Bosvort. – Aut. past.) labai giria jus visuose savo interviu…

Viskas, ką ji sako, – tiesa, – juokiasi.

Kokius filmus mėgstate žiūrėti?

Laukiu naujojo „Indianos Džonso”. Harisonas Fordas ankstesnėse serijose – pritrenkiamas, žavingas, sąmojingas ir rizikingas.

Kokių CD klausotės?

Grupės „Beirut”. Iki šiol klausausi „The Clash”, „The Stones” ir „Band of Horses”.

O kaipgi jūsų filmai DVD?

Manau, bus įdomu juos parodyti savo vaikams. Būna, viešbutyje arba lėktuve pasižiūriu gabaliuką iš savo filmo ir galvoju: „Nejaugi aš tuo užsiimu?”

——————————————————————————–

Uždegantis brunetas Orlandas Blumas išgarsėjo po to, kai ekrane pasirodė blondino peruku kaip elfas Legolasas – pirmojoje „Žiedų valdovo” dalyje. Po to Holivudas puolė jį kaip „šviežieną” ir ėmė tempti ant savo kurpalio.

Po pastarųjų „Piratų” Blumas nusprendė padaryti pauzę. Tačiau ji ilgai netruko. Dabar jis vaidina Londono „Duke of York’s” teatre spektaklyje „In Celebrate”. O nuo rugsėjo vidurio pradėjo ruoštis didelio biudžeto Romano Polanskio trilerio „Pompėja” filmavimui. Čia jis vaidins jauną inžinierių Marką Atilijų Primą.

O. Blumo filmai:

Kelly gauja (2003)

Žiedų valdovas: karaliaus sugrįžimas (2003)

Karibų piratai: Juodojo perlo užkeikimas (2003)

Troja (2004)

Elizabettaunas(2005)

Dangaus karalystė (2005)

Karibų piratai: Numirėlio skrynia (2006)

Karibų piratai: Pasaulio pakrašty (2007)

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.