Socialliberalai atsargiai vertina „darbiečių” siūlymus, linksta prie liberalcentristų

Naujoji sąjunga (socialliberalai), turinti du pakvietimus – prisijungti prie valdančios koalicijos arba opozicinių „darbiečių”, labiau linksta prie dabartinių valdančiųjų, bet neatmeta galimybės atmesti abu siūlymus ir likti dirbti opozicijoje.
Socialliberalus į valdančiąją koaliciją vilioja Liberalų ir centro sąjunga. Jei abiejų frakcijų susitarimas pavyktų, valdančiosios koalicijos vietų skaičius Seime išaugtų nuo 61 iki 71.

Tačiau socialliberalų lyderis Artūras Paulauskas teigia, jog partijai būtų naudingiausia likti opozicijoje.

„Vyks kitą savaitę liberalcentristų ir mūsų derybinių grupių susitikimai, dar kol kas didelių poslinkių nėra, apie jokius postus nekalbama, su liberalcentristais visų pirma kalbame ir apie bendradarbiavimą po 2008 -ųjų Seimo rinkimų. Mano nuomone, geriausia likti opozicijoje, tačiau dar tarsimės frakcijoje”, – BNS sakė A.Paulauskas.

Jis atsargiai vertino aptariamus „darbiečių” ir partijos „Tvarka ir teisingumas” planus nuversti socialdemokratą premjerą Gediminą Kirkilą ir sudaryti naują valdančiąją koaliciją.

„Atsargiai vertiname tokius planus, abejoju, ar mes galėtume prisijungti prie „darbiečių” koalicijos. Antradienį frakcijos posėdyje galutinai nutarsime, o nuversti premjerą G.Kirkilą nematau pagrindo, ir tokie skuboti veiksmai nebūtų naudingi niekam”, – kalbėjo A.Paulauskas.

Anot žiniasklaidos, ketvirtadienio vakarą slapta įvyko opozicinių „darbiečių”, liberaldemokratų, valdančiosios Valstiečių liaudininkų sąjungos nario Alfredo Pekeliūno ir mišriosios frakcijos atstovo Juliaus Veselkos susitikimas, kuriame aptarta galima interpeliacija premjerui G.Kirkilui ir galimybė sudaryti naują valdančiąją koaliciją. Į susitikimą buvo kviesti ir socialliberalai.

Penktadienį valstiečiai liaudininkai atsiribojo nuo A.Pekeliūno veiksmų, teigdami jog nesivels į „pogrindines intrigas'”.

„Valstiečiai liaudininkai nedalyvauja žiniasklaidoje skelbiamuose veiksmuose. Mūsų frakcijoje nebuvo jokio svarstymo dėl nepasitikėjimo premjeru, nes tam nėra pagrindo. Nė vienas frakcijos narys neįgaliotas ta tema daryti kokius nors veiksmus”, – pranešime spaudai cituojama Valstiečių liaudininkų ir pilietinės demokratijos frakcijos seniūnė Aldona Staponkienė.

Tuo metu pats A.Pekeliūnas sako „esąs ne prie ko”.

„Čia išvis labai blogai jūs esate informuoti. Aš vakar vedžiau posėdį, išėjau, susitinku „darbietį” Joną Pinskų, kuris paklausė manęs, kur yra Kazimira Prunskienė (valstiečių liaudininkų lyderė – BNS). Jis norėjo susitikti su K.Prunskiene. Aš paskui nuėjau ten, čia kažkokia interpeliacija, jie jau pasirodo ir tekstą turi. Pažiūrėjau ir grįžau į posėdį”, – BNS penktadienį aiškino A.Pekeliūnas.

Tuo metu patys „darbiečiai”, ketvirtadienio vakarą pasidalinę interpeliacijos planais, penktadienį išvyko į Rusijoje nuo Lietuvos besislapstančio buvusio lyderio Viktoro Uspaskicho rengiamą spaudos konferenciją Maskvoje.

Dabar mažumos koaliciją socialdemokratai yra suformavę kartu su valstiečiais liaudininkais, liberalcentristais ir Pilietinės demokratijos partija. Rugsėjo 8-ąją praradusi rašytinę opozicinės Tėvynės sąjungos paramą, mažumos Vyriausybė dėl atskirų klausimų yra priversta tartis su visomis parlamente atstovaujamomis partijomis.

Šią savaitę Seimui nepavyko patvirtinti pavasario sesijos darbų programos – dėl jos valdantieji sulaukė nemažai kritikos. Politikos apžvalgininkų tai buvo įvertinta kaip opozicijos kirtis mažumos koalicijai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.