Panevėžio prokurorai užsitraukė įtarimų šešėlį

Generalinei prokuratūrai ėmus tikrinti Panevėžio apygardos prokuratūros darbą, iš pareigų suskubo atsistatydinti šios prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojas. Dar vienas prokuroras priverstas aiškintis dėl įtarimų sukėlusių ryšių.

Panevėžio apygardos vyriausiasis prokuroras Justinas Pupka, kitados dirbęs padedamas trijų pavaduotojų, dabar turi tik vieną. Prieš tris dienas savo noru iš darbo išėjo vyriausiojo prokuroro pavaduotojas, Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Gintaras Malčiauskas.

Nors J.Pupka teigia, kad jo pavaldinys seniai rengėsi šiam žingsniui, įtarimų kelia faktas, jog G.Malčiauskas suskubo trauktis po Generalinės prokuratūros tikrinimų. Iškalbinga ir tai, kad G.Malčiausko atleidimas buvo įformintas iškart, kai tik buvo gautas jo prašymas.

Generalinės prokuratūros Viešųjų ryšių skyrius LŽ vakar informavo, kad ji jau ėmėsi tikrinti tiesioginio G.Malčiausko pavaldinio – Ramūno Vilimavičiaus darbą. Teigta, kad tyrimas jau baigtas, o vakar R.Vilimavičius vyko į Vilnių susipažinti su šio tyrimo išvadomis. „Kadangi R.Vilimavičius su išvadomis nesutiko, neturime teisės skelbti nei dėl ko vyko tyrimas, nei pačių išvadų”, – LŽ vakar teigė Generalinės prokuratūros Viešųjų ryšių skyriaus atstovė.

Pats R.Vilimavičius prisipažino, jog Generalinei prokuratūrai įtarimų sukėlė prieš trejus metus jo įsigytas namas. Prokuroras sakė jau po sandorio sužinojęs, jog namą pirko iš vieno įtariamųjų, kurio bylą pats ir nagrinėjo, tėvo. „Tai sužinojęs nuo bylos nusišalinau. Viskas įvyko prieš trejus metus. Keista, kad dabar grįžtama prie šio fakto”, – stebėjosi R.Vilimavičius.

Paklaustas, ar jo tiesioginio viršininko – Panevėžio apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojo G.Malčiausko – išėjimas iš darbo gali būti susijęs su jo įsigytu namu, R.Vilimavičius sakė negalįs nieko teigti. Pasiteiravus, kaip jis pats vertina patį faktą, kad namą nusipirko iš įtariamojo artimųjų, prokuroras sakė: „Nesijaučiu padaręs kažką bloga, bet galbūt ir būtų galima įžvelgti kai kuriuos nederamus veiksmus.”

Savo apsisprendimo palikti aukštas pareigas pirmojo rango teisininkas, justicijos patarėjas G.Malčiauskas nekomentuoja, į skambučius neatsiliepia. Buvę šio teisininko pavaldiniai teigė, jog prieš 12 metų į prokuratūrą jis atėjo iš policijos. Po ketverių darbo metų, nusikaltėliams nušovus buvusį Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus vyriausiąjį prokurorą Gintarą Sereiką, šis postas atiteko G.Malčiauskui. Tačiau skyriui jis vadovavo su pertrauka. Inžinieriaus ir teisininko diplomus turintis vyriškis metams buvo išėjęs į advokatūrą. Grįžęs į ankstesnįjį darbą, jame ir vėl neilgai užsibuvo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.