Lietus atskleidė darbo broką

Dėl stogą dengusių darbininkų aplaidumo praėjusi naktis vieno daugiabučio gyventojams virto košmaru.

Paryčiais, apie 5.30 val., Kauno gatvės 23-ojo namo gyventojus pabudino neįprastas garsas. Visuose kambariuose prasisunkęs pro lubas srovėmis bėgo vanduo.

Penktajame aukšte gyvenanti Bronės Žardeckienės šeima iš lovų puolė tiesiai prie puodų ir kibirų, tačiau net jie negelbėjo – vanduo apgadino spintas, sušlapo jose kaboję drabužiai.

Kambariuose atsilupo tapetai, išsipūtė grindų danga, nuo lubų atšoko dažai. Lietus paskandino ir namo laiptinę – gyventojai į darbus skubėjo lipdami per balas, vanduo iš penktojo aukšto pasiekė trečiąjį.

„Nuo šešių ryto lakstau su kibirais pirmyn atgal, net karštis išmušė. Jau ir galvą skauda, nes bijau aplieti kaimynus”, – braidydama po vandens balas savo namuose dienraščiui pasakojo B. Žardeckienė.

Jos dviejų kambarių bute sausa liko tik virtuvė. Moteris mano, kad tokia bėda ištiko ir kitus kaimynus, tačiau jų vakar ryte namuose neradome – visi buvo darbuose.

Laiptinės gyventojai suskubo skambinti namą administruojančios bendrovės „Ąžuolyno valda” direktoriui, šis atsiuntė darbuotojus, kurie kartus su statybininkais apžiūrėję kiaurą stogą ir žmonėms pridarytus nuostolius, išėjo nesurašę akto.

Kaltas darbininkas

Labiausiai gyventojus siutina faktas, kad kiauras namo stogas buvo pradėtas lopyti pačiu lietingiausiu sezonu – rudenį, nors pinigus remontui žmonės rinko dvejus metus.

Klaipėdiečiai prašė stogą remontuoti dar vasarą, bet namų valda neskubėjo.

„Ąžuolyno valdos” direktorius Pranas Dobrovolskis dėl situacijos į kurią pateko Kauno 23 namo gyventojai, kaltino Vidmanto Ato statybos ir remonto įmonės darbininkus, kurie dengė pastato stogą.

Anot P. Dobrovolskio, vienas iš darbininkų netinkamai atlikęs darbus – esą stogo atkarpą ties laiptine buvo padengęs smala, bet lietus parodė, kad darbai atlikti nekokybiškai ir nekvalifikuotai.

Namų valdos direktorius dievagojosi prašęs konkursą laimėjusios įmonės stogo remontą pradėti dar birželio mėnesį, bet V. Atas – įmonės vadovas – aiškinęs, esą dėl didelio užimtumo, remontą teks nukelti į rudenį.

„Tegul gyventojai nepergyvena, juk mes pasirašėme su įmone sutartį. Joje yra punktas, kuriame teigiama, kad darbų rangovas, įvykus nelaimei dėl jo kaltės, įsipareigoja gyventojams atlyginti visus nuostolius. Per 30 darbo metų nežinau nė vieno atvejo, kad panašaus pobūdžio reikalai ar dėl jų kilę ginčai būtų pasiekę teismą, nuostolius rangovai visada atlygina”, – įsitikinęs P. Dobrovolskis.

Jis paragino užpiltų butų gyventojus kuo skubiau rašyti prašymus dėl nuostolių atlyginimo ir nešti juos į namų valdą.

Nemato problemos

Įmonės, kuri jau trečia savaitė remontuoja Kauno g. 23 namo stogą, vadovas Vidmantas Atas, žurnalistei tvirtino nematąs reikalo kelti triukšmą.

Anot jo, dėl avarijos labiausiai kaltas škvalas, kuris pliaupė naktį ir užklupo įmonę atlikus paruošiamuosius stogo dengimo darbus, mat senoji danga buvo nuplėšta, o naujoji dar nepatiesta.

„Viskas sutvarkyta, nuostolius atlyginsime, tegul nepergyvena. Galėjo juk pirmiau man skambinti”, – ramiai kalbėjo V. Atas.

Įmonės vadovas paaiškino, kad vasarą nepradėjo stogo dangos keitimo, nes buvo kitų svarbių ir skubiai remontuojamų objektų, o Kauno g. 23 namo gyventojai už darbą ir taip moka perpus pigiau…

Beje, Kauno g. 23 namo gyventojams kaina neatrodo per pigi: dvejus metus iš eilės būsimiems darbams apmokėti iš kiekvieno buto kas mėnesį buvo renkama maždaug po 40 litų. Nauja stogo danga visam namui kainuos apie 85 tūkstančius litų.

Nuskambėjo ne kartą

V. Atas taip pat tikino nesiskundžiantis savo darbuotojų kvalifikacija, nors „Ąžuolyno valdos” direktorius P. Dobrovolskis pastebėjo, jog mažiausią kainą pasiūliusi ir konkursą laimėjusi įmonė darbus kasmet atlieka vis prasčiau.

Namų valdos direktoriaus teigimu, dėl statybininkų trūkumo vietoj 4-6 žmonių komandos ant stogo darbavosi tik 2.

„Vakarų ekspreso” žiniomis, V. Ato įmonė į panašią situaciją patenka jau ne pirmą kartą – prieš kurį laiką jiems teko atlyginti nuostolius Taikos pr. 43 namo gyventojams, nes žmonės taip pat buvo užpilti statybininkams dengiant daugiabučio stogą.

Dar prieš metus spaudoje nuskambėjo vieno Žardininkų daugiabučio gyventojų bėdos – žmonės piktinosi šios bendrovės atlikto namo remonto darbų kokybe. Bet ir prieš metus V. Atas tikino gyventojų skundų nesuprantąs.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.