Čempionai paaiškės kituose žemynuose

Belgijos Spa trasoje surengtas jau 14-asis šių metų „Formulės-1” etapas, iki čempionato pabaigos dar likę 3 etapai vyks kitose šalyse – Japonijoje, Kinijoje ir Brazilijoje.

Po lenktynių Italijoje Felipe Massai („Ferrari”) tikimybė laimėti čempiono titulą sumažėjo beveik iki nulio. Visą sezoną buvęs tarp lyderių ir dėl titulo galėjęs pakovoti lenktynininkas teigia: „Čempiono titulo jau nelaimėsiu, nes iš Hamiltono atkovoti 23 taškus būtų labai sunku. Tačiau dabar, kaip ir sezono pradžioje, iki paskutinių lenktynių sieksiu nugalėti.” Belgijos etape F.Massa laikėsi savo nusistatymo. Kvalifikacijoje jis siekė antros starto pozicijos. Pirmąją vietą laimėjus jo komandos draugui Kimi Raikkonenui, abu „Ferrari” lenktynininkai įsitvirtino pirmose pozicijose.

Keitė variklį

Tuoj už abiejų „Ferrari” atstovų stojo pagrindiniai varžovai į šių metų čempiono titulą – „McLaren” lenktynininkai Fernando Alonso ir Lewisas Hamiltonas. Toliau išsirikiavo Nico Rosbergas („Williams”), Nickas Heidfeldas („BMW Sauber”), Markas Webberis („Red Bull”), Jarno Trulli („Toyota”), Heiki Kovalainenas („Renault”), Ralfas Schumacheris („Toyota”), Davidas Coulthardas („Red Bull”), Jensonas Buttonas („Honda”). Robertas Kubica („BMW Sauber”) po kvalifikacinių lenktynių keitė mašinos variklį ir dėl to buvo nukeltas į 14-ą starto vietą. Paskutinis startavo Giancarlo Fisichella („Renault”).

Agresyviai suktelėjo

Išsyk po starto F.Alonso agresyviai suktelėjo mašiną į L.Hamiltono pusę. Pastarajam, kad išvengtų avarijos, teliko sukti iš trasos. Vieta išvažiuoti pasitaikė palanki, ir L.Hamiltonas netrukus grįžo į lenktynininkų gretas. Labai veržliai startavo ir kiti automobiliai. Paskutinis važiavęs G.Fisichella pasuko į techninės priežiūros juostą ir iš ten į trasą nebegrįžo. Alexanderio Wurzo („Williams”) automobilis slystelėjo ir išlėkė iš trasos. Mašinos variklis neužgeso ir lenktynininkas sugebėjo grįžti.

Įkarštis išblėso

Antrąkart į techninę juostą N.Rosbergas iš trasos išsuko likus 14 ratų iki lenktynių pabaigos (7,6 sek.). Jam įkandin nuvairavo lenktynių lyderis K.Raikkonenas (6,8 sek.), jis į trasą sugrįžo 3-ias. Dar po vieno rato techninėje juostoje sustojo F.Massa (6,3 sek.), R.Kubica (5,9 sek.). F.Alonso prieš N.Heidfeldą pirmavo 5,8 sek. Kai iki finišo liko 10 ratų, K.Raikkoneną ir antroje vietoje važiavusį L.Hamiltoną skyrė 1,571 sek. Likus 7 ratams į techninę juostą pasuko L.Hamiltonas (6,3 sek.), šis į trasą sugrįžo 4-as. Per tą laiką iš lenktynių pasitraukė D.Coulthardas, A.Wurzas, J.Buttonas.

Iki finišo likus 5 ratams lenktynių įkarštis jau buvo aprimęs. Pirmaujantis K.Raikkonenas nuo F.Massos buvo atitrūkęs 1,523 sek., F.Alonso (3) nuo L.Hamiltono (4) – 4,420 sek., N.Rosbergas (6) nuo M.Webberio (7) – 3,699 sek.

Skirtumas sumažėjo

Prieš Belgijos etapą F.Alonso teigė, kad jo svarbiausias uždavinys – nugalėti individualiojoje įskaitoje, o tik paskui galvoti apie konstruktorių taurę. Po Italijos lenktynių skirtumas tarp čempionato lyderių buvo sumažėjęs iki 3 taškų. „Čempiono titulas man daug reiškia, nors komandoje ir yra problemų”, – sakė F.Alonso. Paskui abu „Ferrari” lenktynininkus Belgijoje finišavo „McLaren” atstovai F.Alonso ir L.Hamiltonas. Už jų – N.Heidfeldas, N.Rosbergas, M.Webberis, H.Kovalainenas. Nugalėjęs Belgijos etapą K.Raikkonenas pasiekė 4-ąją pergalę šių metų čempionate. Surinkęs 97 taškus pirmauja L.Hamiltonas. F.Alonso sąskaitoje – 95 taškai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.