Ciniškas keršytojas stos prieš teismą

Klaipėdietis Žanas Stepanovas bus teisiamas už tai, kad keršydamas buvusiai žmonai, bendraujančiai su kitu vyru, grasino ją užkrėsti žmogaus imunodeficito virusu (ŽIV).

„Mūsų žiniomis, tai precedento šalyje neturinti byla, kai vienas asmuo bandė užkrėsti ŽIV kitą asmenį”, – LŽ sakė tyrimui vadovavęs Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Ruslanas Ušinskas.

Įtarimai dėl nežymaus sveikatos sutrikdymo, grasinimo nužudyti ir pasikėsinimo sunkiai sutrikdyti sveikatą, t. y. užkrėsti kitą asmenį nepagydoma liga, pareikšti dviem klaipėdiečiams. Už šiuos nusikaltimus įtariamieji gali būti baudžiami iki 10 metų nelaisvės.

Klaipėdos rajone esančiuose soduose gyvenantis 36 metų Ž.Stepanovas įtariamas, kad kerštaudamas buvusiai žmonai už tai, jog ši bendrauja su kitu vyru, nuo 2006-ųjų birželio iki lapkričio ne kartą grasino ją nužudyti. Ž.Stepanovas neleistinai blokuodavo ir apdaužydavo moters automobilį, ją pačią apkumščiuodavo ir kitaip žemindavo.

Teigiama, kad vyras dar balandį, būdamas Norvegijoje, parengė planą, kaip moterį užkrėsti ŽIV. Galiausiai šių metų gegužę jis įkalbėjo kitą asmenį sušvirkšti buvusiai žmonai ŽIV užkrėsto kraujo. Gegužę klaipėdietis susirado bendrininką – Panevėžio rajono gyventoją, 28 metų Ričardą Urbutį, pastaruoju metu gyvenusį uostamiestyje. Šis vyras surado ŽIV sergantį narkomaną ir iš jo įsigijo užkrėsto kraujo. Tačiau kraupaus sumanymo įgyvendinti nepavyko. R.Urbutis gegužės 28 dieną patykojo moters prie jos gyvenamojo namo ir jai išėjus į kiemą mėgino sušvirkšti užkrėsto kraujo. Tačiau moteris spėjo įšokti į automobilį.

Netrukus, kai tik Ž.Stepanovas grįžo į Lietuvą, abu įtariami nusikaltimo bendrininkai buvo sulaikyti. Mat policija baiminosi, kad piktadariai vėl mėgins užkrėsti moterį. Paaiškėjo, kad R.Urbutis buvo ieškomas Panevėžio teismo dėl neatliktos laisvės atėmimo bausmės.

Ž.Stepanovas yra keturis kartus teistas už vagystes, išžaginimą, dokumento pasisavinimą, pasikėsinimą vogti, turto sugadinimą. R.Urbutis taip pat teistas keturis kartus – už plėšimus, vagystes ir turto sunaikinimą visuotinai pavojingu būdu bei kitus nusikaltimus.

Abiem vyrams pareikšti įtarimai dėl rengimosi padaryti nusikalstamą veiką ir sunkų sveikatos sutrikdymą. Ž.Stepanovas teismo laukia suimtas, o R.Urbutis jau atlieka bausmę už kitą nusikaltimą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.