Lietuvos krepšininkams – medaliai iš premjero rankų Madride ir premijos Vilniuje

Lietuvos krepšininkai, pelnę tūkstančių aistruolių pagarbą ir Europos čempionato bronzos medalius iš ministro pirmininko rankų, už savo pergales dar gaus vyriausybės premijas.

Vyriausybė, remdamasi savo ankstesniais nutarimais, už trečiąją vietą Europos čempionate skirs rinktinės nariams iš valstybės biudžeto mažiausiai 180 tūkst. litų. Anot premjero patarėjos ryšiams su visuomene Nemiros Pumprickaitės, krepšininkams iš valstybės biudžeto gali būti atseikėta ir daugiau.

Lietuvos tautinis olimpinis komitetas ketvirtadienį turėtų spręsti, ar savo ruožtu papildomai apdovanoti krepšinio rinktinę.

Tačiau, kaip Lietuvos radijui sakė premjeras Gediminas Kirkilas, krepšininkams numatyta premija gali padidėti iki vieno milijono litų.

Premjero teigimu, tokį siūlymą antradienį numatoma svarstyti ministrų pasitarime.

Pasak G.Kirkilo, nors paprastai už Europos čempionate iškovotą bronzos medalį Lietuvos sportininkams skiriama po 15 tūkst. litų premija, tačiau premjeras pabrėžė, kad „krepšininkai vienu metu iškovojo ir kelialapį į olimpiadą”.

Bronzos medalius Europos vyrų krepšinio čempionato apdovanojimų ceremonijoje lietuviams sekmadienio vakarą drauge su FIBA atstovu kabino ir premjeras G.Kirkilas.

Kaip BNS pirmadienį aiškino iš Ispanijos grįžęs Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Algirdas Raslanas, taip parodyta pagarba Lietuvai.

„Tai yra Lietuvos pripažinimas. Tai atlikti premjerą asmeniškai pakvietė FIBA Europa prezidentas George Vassilakopoulos. Mes su juo daug bendravome pastaruoju metu, daug klausimų sprendėme, ypatingai dėl 2011 metų čempionato Lietuvoje, tai galbūt ir buvo tokia motyvacija – jie matė, kad aukščiausio lygio žmonės domisi būsimu čempionatu”, – BNS dėstė A.Raslanas.

Jo teigimu, apdovanojimo ceremonijoje gali būti pakviestas dalyvauti ir ne FIBA narys, tačiau jisai paprastai tik teikia gėles arba spaudžia rankas. Šį kartą padaryta išimtis Lietuvo spremjerui, taip pat ir Ispanijos princui Felipei.

Pirmadienio vakarą Vilniuje prie Baltojo tilto krepšininkams rengiamos linksmos sutiktuvės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Be kategorijos su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.