Sostinės vicemeras pasišovė keisti ankstesnės valdžios sprendimus

„Esant reikalui naikinti sprendimus arba juos koreguoti”. „Stabdyti privatizavimą”. „Stabdyti mainus”. „Naikinti sprendimą”. „Siūlyti sutarties partneriui keisti bei papildyti sutartį” – tokių reikalavimų sąrašą, susijusį su ankstesniais Vilniaus savivaldybės sprendimais ir planais, Liberalų sąjūdžiui atstovaujantis vicemeras Arūnas Štaras pateikė visų miesto tarybos frakcijų atstovams.
A.Štaras kol kas užsimojo panaikinti arba iš esmės pakeisti dvi dešimtis savivaldybės sutarčių ir planų, taip pat nutraukti jau pradėtus darbus, rašo „Lietuvos rytas”.

Gavę revoliucingų A.Štaro reikalavimų sąrašą kai kurie miesto tarybos nariai gūžčiojo pečiais, nesuprasdami, kodėl vicemeras vienašališkai panoro naikinti daugelį jau seniau taryboje priimtų sprendimų.

Anot laikraščio, kiti politikai įžvelgė, kad kai kurie A.Štaro reikalavimai yra palankūs statybų bendrovei „Eika”, kurioje jis prieš tapdamas vicemeru ne vienerius metus dirbo direktoriaus pavaduotoju.

„Gavau tokį sąrašą, kuriame išvardyti tam tikri A.Štaro reikalavimai. Tačiau kol kas nežinau, ar jie būtų palankūs „Eikai”. Apskritai nesuprantu, kodėl turėčiau studijuoti kažkokius popiergalius”, – apie vicemero užmojus kalbėjo miesto tarybos Sveikatos ir aplinkos apsaugos komiteto vadovas Audrius Butkevičius.

Konservatorių frakcijos seniūnas Kęstutis Masiulis teigė, kad prieš keletą savaičių, derantis dėl interpeliacijos merui J.Imbrasui, su A.Štaru kalbėta apie kai kuriuos ankstesnius savivaldybės sprendimus, kuriuos reikėtų panaikinti arba atšaukti.

„Tame sąraše buvo numatyta persvarstyti tą miesto detaliojo plano dalį, kurioje yra patvirtintas sklypas bendrovei „Rubikon” ir jo užstatymas.Taip pat buvo kalbama apie mokyklų ir ligoninių nuomos sutarčių pakeitimą, bendrovės „Vilniaus vandenys” problemas”, – vardijo K.Masiulis.

Su „Lietuvos rytu” kalbėdamas A.Štaras tikino, kad naikintinų arba taisytinų buvusios miesto valdžios sprendimų sąrašas – jo asmeninis kūrinys, kurio nei su meru J.Imbrasu, nei su kitais savivaldybės vadovais jis neaptarinėjęs.

„Tame sąraše yra klausimai, kuriuos per savivaldybių rinkimus vardijo daugelis partijų. Aš juos tik apibendrinau ir sudėjau į vieną vietą. Merui aš neprivalau nieko pranešti. Jeigu yra kokia nors aktuali žinia ar tema, aš ir dirbu. Gali ateiti tiek K.Masiulis, tiek Artūras Zuokas ir pasakyti, kokias problemas reikėtų spręsti”, – kalbėjo vicemeras.

Paklaustas, ar naikintinų sprendimų sąrašo punktai galėtų būti naudingi „Eikai”, A.Štaras sakė neturintis ryšių su šia bendrove.

„Baikite mane painioti su ta „Eika”. Su ja neturiu jokių ryšių – nesu nei akcininkas, nei partneris. Nebedirbu šioje bendrovėje jau daugiau kaip keturis mėnesius ir nepalaikau su ja nei finansinių, nei turtinių ryšių. Neturtinių – taip pat”, – dėstė A.Štaras.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.