Liepą „flyLAL – Lithuanian Airlines“ gavo 1,56 mln. litų pelno

Vieną aktyviausių mėnesių aviacijoje nacionalinė oro bendrovė „flyLAL – Lithuanian Airines” uždirbo 1,56 mln. litų pelno, t.y. 537 tūkst. litų daugiau nei jo gauta tuo pačiu metu pernai. Pajamos, palyginti su 2006 m. liepa išaugo 4,4 proc.
„Liepa ir rugpjūtis paprastai būna pelningiausi mėnesiai metuose. Prasidėjus vasaros atostogų bumui išauga ne tik reguliariųjų, bet ir užsakomųjų reisų paklausa”, – sako „flyLAL – Lithuanian Airlines” generalinis direktorius Tadas Pukšta.
Pajamos liepą atitinkamai išaugo iki 25,4 mln. litų, o „flyLAL – Lithuanian Airlines” įsipareigojimai sumažėjo 13 proc.
„Kaip ir buvo planuota, liepos pabaigoje technikos departamentas atskirtas į atskirą įmonę „flyLAL Tecnics”. Aviakompanijos departamente dirbę žmonės perėjo į naujai įsteigtą bendrovę, todėl dalis liepą gauto pelno buvo skirta nepanaudotų darbuotojų atostoginių išmokoms”, – teigia T.Pukšta.
Nuo balandžio mėnesio šiemet pelną skaičiuojanti aviakompanija per balandį-liepą gavo beveik 1,8 mln. litų grynojo pelno, kai tuo tarpu pernai buvo patirtas beveik 1,9 mln. litų nuostolis. Pernai pirmąjį pelną aviakompanija gavo tik liepos mėnesį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.