Naujosios operos „Mitas konceptualiai. Jurgio pasakojimai” premjera

Premjera jau šį savaitgalį

Visą vasarą vyko intensyvios naujosios operos „Mitas konceptualiai. Jurgio pasakojimai” repeticijos. Iš Kauno Šv. Jurgio bažnyčios sklindo kerintys violončelės, fagoto, smuiko, perkusijos, bei įspūdingo vokalo garsai. Užsukę vidun smalsuoliai galėjo išvysti klasikinės ir džiazo muzikos atlikėjus, choreografę, šiuolaikinio šokio šokėjus, akrobatę, choralinio choro giedotojus, kurie jau rugsėjo 22 ir 23 dienomis pakvies į spektaklio premjerą.
Dvi dienas iš eilės, t.y. šeštadienį 19 val. ir sekmadienį 15 ir 19 val. žiūrovai galės pamatyti kūrybinio darbo rezultatus. Kaip teigia projekto dalyvė – akrobatė Daiva Puškoriūtė: „net negaila vasaros, kai rezultatai pranoksta lūkesčius”, taigi lieka tik rezervuoti bilietą įspūdingam ir daug žadančiam reginiui, tuo labiau, kad žiūrovų skaičius bus ribojamas.
Daugiau informacijos bei spektaklio repeticijų nuotraukų galite rasti naujai sukurtoje renginio svetainėje www.mitaskonceptualiai.lt.

Šiuolaikinių menų sintezė ir tarptautinė komanda

„Mitas konceptualiai. Jurgio pasakojimai” – unikalus atliekamųjų menų projektas, interpretacija viduramžių mito tema apie Šv. Jurgį, daugelio Europos šalių bei miestų globėją, kankinį ir šviesos karį.
Tarptautinė britų ir lietuvių menininkų komanda bandys atskleisti ir plėtoti šią Viduramžių mituose užkoduotą, laiko bandymus išlaikiusią išmintį ir šiuolaikinio meno priemonėmis perteikti jos mitologinį, žemiškąjį ir dvasinį aspektus. Naujojoje operoje persipins archainiai ir šiuolaikiniai menai: klasikinė muzika su Grigališkajam choralui būdinga giedojimo maniera, dinamiška perkusija, šiuolaikinis šokis, akrobatika, šviesų ir video meno ekspresija.
Projekto choreografė Sally Donaldson ir kompozitorius Steve Parker – jaunosios kartos Didžiosios Britanijos menininkai, turintys didžiulę patirtį dirbant netradicinėse erdvėse, tarpdisciplininiuose šokio ir cirko projektuose, kuriems šios bažnyčios erdvė buvo dar vienas iššūkis. Spektaklyje dainuos Akademinio operos ir baleto teatro solistė Lauryna Bendžiūnaitė ir Kauno valstybinio muzikinio teatro solistas Giedrius Prunskus, giedos Jėzuitų bažnyčios grigališkojo choralo giedotojai, gros Kauno styginių kvartetas ir kitų kolektyvų profesionalūs muzikantai, šoks modernaus šokio teatro „Aura” šokėjai, pasirodys akrobatė Daiva Puškoriūtė, video projekcijas pristatys menininkai Gintaras Česonis ir Mindaugas Arlinskas.

Žiūrovo piligrimystė

Pasak projekto iniciatorės Audronės Molytės: „tai promenade performance – spektaklis, kurio metu žiūrovas ne sėdės, o laisvai vaikščiodamas po bažnyčios erdvę, reginį išgyvens betarpiškai ir individualiai. Tai tikriausiai pirmasis tokio pobūdžio spektaklis Lietuvoje, kuriame lankytojas galės pasijusti piligrimu ir tarsi keliauti spektaklyje. Siekdami, kad įspūdžiai būtų kuo ryškesni, ribosime žiūrovų skaičių.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.