Kroatai nugalėjo prancūzus ir kovos dėl penktosios vietos

Ispanijoje vykstančio 35-ojo Europos vyrų krepšinio čempionato pusfinalyje dėl 5-8 vietų Kroatijos vyrų krepšinio rinktinė rezultatu 86:69 (21:13, 26:18, 14:19, 25:19) palaužė Prancūzijos krepšininkų pasipriešinimą ir kovos dėl penktosios vietos.

Rungtynių pradžia neapsėjo be nesklandumu. Prabėgus pusantros susitikimo minutės teisėjai sustabdė rungtynes, kurios buvo pratęstos už kelių minučių. Atrodė, kad tai į naudą išėjo Kroatijos krepšininkams, kurie netrukus persvėrė rezultatą.

Ypač naudingai Kroatijos gretose žaidė Nikola Prkačinas, kuris po pirmojo ketvirčio jau buvo surinkęs 8 taškus. Prabėgus pirmosios 10 minučių prancūzai buvo besivejančių vaidmenyje (21:13).

Pirmuosius keturis antrojo kėlinuko taškus pelnė kroatai ir savo persvarą padidino iki 12 taškų. Kroatijos varžovai toli gražu nesiruošė nuleisti rankų ir netrukus persvarą sumažino iki 7 taškų. Prancūzai niekaip negalėjo sustabdyti puikiai rungtyniavusio Stanko Baračo, kuris jau buvo pelnęs 10 taškų ir atkovojęs 7 kamuolius.

Prancūzijos rinktinei sunkiai sekėsi stabdyti varžovus baudos aikštelėje – daugumą taškų kroatai surinkdavo būtent iš po krepšio. Tuo tarpu patys prancūzai dažniausiai gelbėdavosi taikliais metimais iš toli, kuriuos tuo metu metė 44 proc. taiklumu.

Po dviejų kėlinukų į persirengimo kambarius kur kas geresnės nuotaikos iškeliavo Kroatijos rinktinės žaidėjai. N.Prkačino ir S.Baračo vedami kroatai turėjo susikrovę 16 taškų persvarą (47:31).

Antrosios rungtynių pusės pradžioje kur kas geriau atrodė Prancūzijos rinktinė. Po 7 iš eilės prancūzų pelnytų taškų kroatai buvo išmušti iš vėžių, tačiau vis dar turėjo 9 taškų persvarą. Kroatijos rinktinė pirmuosius taškus antrojoje pusėje pelnė tik prabėgus 5 minutėms, kuomet Marko Popovičius pelnė tris taškus.

Kiek vėliau Kroatija atsigavo ir susigrąžino dviženklę persvarą. Po Boriso Diawo tritaškio paskutinę kėlinio sekundę, kroatai buvo priekyje 11 taškų skirtumu (61:50).

Paskutinįjį kėlinuką kroatai pradėjo ypač susikaupę. Puikiai atrodė taikliais tolimais metimais kroatus į priekį vedęs M.Popovičius, kuris tuo metu jau buvo pataikęs net 5 tritaškius iš 6 mestų.

Paskutiniosiomis minutėmis Prancūzijos rinktinė po truputėlį mažino skirtumo. Vienu metu buvusį 15 taškų atotrūkį prancūzai buvo sumažinę iki 9. Vis dėlto kroatai bendromis pastangomis neišleido pergalės iš rankų ir nugalėjo Prancūziją.

Kroatija: M.Popovičius (5/6 tritaškių) ir Z.Planiničius – po 15, N.Prkačinas 14, M.Baničius ir S.Baračas (7 atk. kam.) – po 12.

Prancūzija: T.Parkeris (3 per. kam.) 18, B.Diaw (5 rez. perd.) 11, F.Pietrusas 10, T.Kirksay (6 atk. kam.) 9, S.Giffa 7.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Be kategorijos su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.