Treniruokite pilkąsias ląsteles

Žmogaus smegenys, nors ir yra labai talpios, labai dažnai nuvilia. Kodėl taip atsitinka? Todėl kad jų netreniruojame. Smegenis, panašiai kaip raumenis, galima mankštinti ir tokiu būdu ugdyti. Jų dėka išmoksite geriau įsiminti ir greičiau atsiminti visą reikalingą informaciją.

Apšilimas. Jeigu telefono ragelį visuomet keliate dešine ranka – pradėkite kelti kairiąja. Kopkite arba leiskitės laiptais atbuli, užsisekite paltą kita nei įprasta ranka. Tokie pasikeitimai užklups jūsų smegenis ir privers labiau stengtis.

Verskite „prakaituoti” smegenų vingius. Gera smegenų mankšta – vardų įsiminimas. Pažaiskite asociacijomis. Sugalvokite istorijas, kuriose dalyvauja daiktai, primenantys vardus. Pavyzdžiui, jeigu jūsų naujos kaimynės vardas Snieguolė, sukurkite istoriją apie moterį, kuri labai mėgsta snaiges ir t.t.

Kasdieninis atminties vaikymas „ristele”. Pripratinkite smegenis prie reguliarios gimnastikos. Galite kasdien mokytis po 10 svetimos kalbos žodžių ar sentencijų, citatų. Spręskite kryžiažodžius ar galvosūkius. Nesiteisinkite, kad trūksta laiko. Daug daugiau laiko sugaišite dėl atminties, kuriai trūksta mankštos, skylių!

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.