„Led Zeppelin” susiburs vieninteliam koncertui

Roko legendos „Led Zeppelin” susiburs vieninteliam koncertui, kuris lapkričio 26 dieną įvyks Londono arenoje O2. Ši grupė iširo 1980 metais, kai po vienų išgertuvių mirė būgnininkas Johnas Bonhamas.

Trys gyvi britų roko grupės nariai kartu koncertuos pirmą kartą per 19 metų. Jie pasirodys koncerte, skirtame velionio įrašų studijos „Atlantic Records” įkūrėjo Ahmeto Erteguno, kuris 1968 metais pasirašė sutartį su „Led Zeppelin”, atminimui. „Led Zeppelin” gyvavimo metais A.Ertegunas buvo svarbus solidarumo ir sutarimo pamatas, – dabar sako 59 metų Robertas Plantas. – Jis liko artimu mūsų draugu bei bendrininku. Koncertas bus kaip pagarba mūsų ilgalaikio draugo darbui ir gyvenimui.”

Lapkritį scenoje pasirodys vokalistas R.Plantas, gitaristas Jimmy Page`as ir bosistas Johnas Paulas Jonesas. Būgnus muš J.Bonhamo sūnus Jasonas. Koncerte taip pat dalyvaus Pete’as Townshendas iš „The Who”, Billas Wymanas ir „Rhythm Kings”, roko grupė „Foreigner” ir Paolo Nutini. Visi jie dirbo su Stambule gimusiu A.Ertegunu, kuris 1947 metais įkūrė įrašų studiją „Atlantic Records” ir mirė pernai, būdamas 83-ejų.

Iš pradžių A.Ertegunas buvo pasirašęs sutartis su tokiais atlikėjais kaip Ray Charlesas, Aretha Franklin, „The Drifters” ir Solomonas Burke`as. Vėliau jis perėjo prie roko ir bendradarbiavo su tokiomis grupėmis kaip „Led Zeppelin”, „The Rolling Stones”, „Cream” ir „Genesis”.

A.Erteguno našlė Mica mano, kad jos vyras labai didžiuotųsi, kad „Led Zeppelin” nusprendė susiburti ir tapti pagrindine jo garbei skirto koncerto, kuriame dalyvaus tiek daug jo draugų, grupe. Koncerto pelnas bus pervestas į A.Erteguno švietimo fondą, iš kurio mokamos universiteto studentų stipendijos.

„Led Zeppelin” muzikantai J.Page`as ir R.Plantas buvo susiėję 1994 metais ir išleido vieną albumą bei surengė pasaulines gastroles. J.P.Jonesas tada prie jų neprisijungė. Po J.Bonhamo mirties likęs trejetas buvo susibūręs tik du kartus – 1985 metų labdaros koncertui „Live Aid” Filadelfijoje ir 1988 metų „Atlantic Records” metinių šou, kuriame būgnus taip pat mušė Jasonas Bonhamas.

„Led Zeppelin” visame pasaulyje pardavė daugiau kaip 300 mln. savo albumų. 1995 metais grupė buvo priimta į Rokenrolo šlovės muziejų. Grupė nemėgo leisti singlų, bet tarp garsiausių jos kūrinių yra „Stairway to Heaven”, „Kashmir”, „Whole Lotta Love”, „Rock’n’Roll”, „Nobody’s Fault but Mine” ir „Communication Breakdown”.

„Led Zeppelin” visame pasaulyje pardavė daugiau kaip 300 mln. savo albumų. 1995 metais grupė buvo priimta į Rokenrolo šlovės muziejų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.