Lvove – jaunųjų Lietuvos menininkų projektas „Sintezija”

Lvove rugsėjo 13-16 dienomis vyks didžiausia Rytų Europoje knygų mugė-festivalis, kurioje Lietuvai atstovaus jaunieji šalies kūrėjai, pristatantys tęstinį menų sintezės projektą „Sintezija”.

„Sintezija” – 2006 metais susibūrusi skirtingų meno sričių kūrėjų grupė, siekianti savo projektais derinti ir sujungti į visumą alternatyvųjį meną ir naująsias medijas.

Praėjusiais metais ši menininkų grupė organizavo pirmąjį tarptautinį eksperimentinės audiovizualinės poezijos festivalį „Sintezija”, kuriame dalyvavo Lietuvos ir Ukrainos jaunieji poetai, vaizdo menininkai, kompozitoriai, režisieriai, aktoriai, muzikantai, fotografai ir vertėjai.

Lvovo knygų mugės metu kartu su jaunaisiais elektroninės muzikos kūrėjais bus rengiamos poezijos, muzikos ir vaizdo projekcijos.

„Ši tęstinė kūrybinė iniciatyva yra neabejotinai unikalus projektas, aktualus ne tik Lietuvos ar Ukrainos, bet ir visos Rytų Europos kultūros kontekste”, – sakė vienas iš „Sintezijos” grupės kūrėjų ir organizatorių Julius Žėkas.

Projekto dalyviai iš Lietuvos: poetai Tomas Andriukonis, Žilvinas Andriušis, Agnė Biliūnaitė, Dainius Gintalas, Gabrielė Labanauskaitė, Antanas Šimkus ir Julius Žėkas; elektroninės muzikos kūrėjai Vladas Dieninis ir Sergejus Cyplakovas.

Taip pat bus pristatomi jaunųjų Ukrainos poetų Bohdano Horobčiuko, Pavelo Korobčiuko, Halinos Kruk, Dmitro Lazutkino, Olesios Mamčič ir Lietuvos kūrėjų bendri projektai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.