Ir duetu, ir su mokiniais

Buvę „dangiečiai” Laura ir Virgis, neseniai išleidę kompaktinę plokštelę „Ką aš padariau?”, scenoje pasirodo ne tik kaip solistai ar duetas. Jie yra vieni iš nedaugelio žinomų šalies atlikėjų, kurie moko dainuoti vaikus.

Viena Panevėžio miesto dienų šventės popietė organizuoti buvo patikėta dainininkui Virgiui Valuntoniui. Jo sumanymu surengtas vaikų vokalinės muzikos festivalis-konkursas „Raktas”. Tai buvo pirmasis toks festivalis, tačiau Virgis tikisi, kad vaikų konkursas taps tradiciniu ir vyks kasmet.

Pakvietė ir Laurą

Dalyvauti konkurse Virgis pakvietė ir kolegės šiaulietės Lauros Remeikienės vadovaujamos muzikos studijos auklėtinius. Dainininkė ir vadovė tikina, kad nors pati negalėjo stebėti mokinių pasirodymo dėl tuo pat metu vykusio jos pačios koncerto, tačiau yra patenkinta savo parengtų 6 vaikų ansamblio rezultatais – jaunieji atlikėjai buvo apdovanoti diplomais.

Nors ir keista, tačiau Virgis savo mokinių į konkursinę programą neįtraukė. „Su vaikais buvome renginio vedėjai, organizatoriai, specialiai konkursui skirto himno kūrėjai ir atlikėjai, tačiau leisti savo mokiniams dalyvauti pačiame konkurse būtų neetiška ir neteisinga, nes juk aš pats buvau ir komisijos pirmininkas”, – sąžiningumo principo nepamiršo dainininkas.

Konkurencija nekvepia

Ar Laura ir Virgis tam tikra prasme netaps konkurentais, juk tuose pačiuose konkursuose dėl prizų neretai varžosi abiejų auklėtiniai? Laura tikina, kad tarp mokytojų šiuo atveju jokios konkurencijos nėra ir neturėtų būti. „Muzika – tai tokia sritis, kurioje teisę pasireikšti turi kiekvienas vaikas, be to, konkurse dalyvauja ne mokytojai, o mokiniai, kurie, be abejonės, stengiasi parodyti tai, ką savyje turi geriausio”, – įsitikinusi Laura.

Septyniolika metų pedagoginės patirties turinti Laura tiek sau, tiek vaikams visas dainas kuria pati. Kiekviena dainelė kuriama individualiai, stengiantis atsižvelgti į vaiko pomėgius ir charakterį. „Prieš pradėdama kurti dainą su vaiku visuomet diskutuoju, kokio stiliaus ir charakterio daina jam labiausiai tiktų, kokia dainos teksto tema jam būtų artimiausia – tinkamiausią variantą galima atrasti tik bendromis jėgomis”, – tuo nė kiek neabejoja dainininkė.

Motinystė nekliudo

Šiuo metu motinystę, pedagoginį darbą ir asmeninę koncertinę veiklą derinanti Laura, su mokiniais repetuoja savo namuose įsirengtoje nedidelėje studijoje. Paklausta, kas jai svarbiau – pedagoginis darbas ar asmeninė karjera, Laura atsako, kad geriausia, jei pavyksta suderinti abu šiuos dalykus. „Be galo smagu mokyti vaikus, perteikti jiems savo patirtį. Tuo pačiu ir pati galiu iš jų daug ko pasimokyti. Žinoma, kartais ir vienai norisi pakoncertuoti, ne tik drauge su vaikų kolektyvu, bet už abu šiuos dalykus maloniausia yra kurti”, – LŽ prisipažino L.Remeikienė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.