Rašymo ir vėlyvos tėvystės džiaugsmai

Rusijoje išleisti buvusio Vokietijos kanclerio Gerhardo Schroederio memuarai „Sprendimai. Mano gyvenimas politikoje” sulaukė netikėtai didelio susidomėjimo, ir buvusiam politikui teko ilgai pasirašinėti visiems norintiesiems ant įsigyto knygos egzemplioriaus.

Rusai sako, kad G.Schroederis jiems savas ne tik todėl, kad vadovauja „Gazprom” stebėtojų tarybai, bet ir todėl, kad su žmona Doris augina du rusus našlaičius.

Vokietijos spauda rašo, kad toks Schroederių šeimos padidėjimas ne tik dar labiau sustiprino šeimos idilę, bet ir parodė, kokie stebėtini pokyčiai ir gyvenimo modelio patobulinimai įmanomi brandžiame amžiuje.

Schroederių šeimą dabar sudaro 62 metų tėtė Gerhardas, 44 metų mama Doris, 16-metė jos dukra Klara, 6 metų įdukra Viktoria ir dar nė dvejų metų neturintis įsūnis. Šeimos portretą užbaigia šuo Holi ir katinas Šnuris. Visi laimingai gyvena Hanoverio daugiabutyje. Vyresnio amžiaus tėvai, atrodo, tampa populiariu ir dažnu reiškiniu, ypač pasaulio garsenybių gyvenime. Prisiminkime prancūzų rokerį Johny Halliday – prieš ketverius metus 63 metų dainininkas su savo 32 metų žmona Laetitia įsidukrino vietnamietę Jadę. 61 metų „futbolo kaizeris” Franzas Beckenbaueris patyrė naują laimę, vesdamas dvidešimt metų jaunesnę žmoną, prieš 7 metus padovanojusią jam sūnų Joelį Maximilianą ir prieš trejus – Francescą Antonie. Šiuo metu 65 metų buvęs bitlas Paulas McCartney su buvusia žmona 39-mete Heather Mills augina 2003 metais gimusią dukrą Beatrice. Tuomet serui Paului buvo 61-eri.

Laimingas ir JAV nekilnojamojo turto magnatas 61 metų Donaldas Trumpas. Jo trečioji žmona 36 metų Melania pagimdė jam savo pirmąjį (jo penktąjį) vaiką Barroną Williamą. Pasaulio garsenybė maestro Justusas Frantzas, sulaukęs 62-ejų, su savo jaunąja žmona 26 metų ruse Ksenija Dubrovskaja susilaukė sūnaus Justuso Konstantino, kuriam jau dveji.

Prieš porą metų, būdamas 60-ies, septintą kartą tėvu tapo Rodas Stewartas. Jo ir 36 metų žmonos manekenės Panny Lancaster sūnus pakrikštytas Alastairo Wallace’o vardu. 68 metų čekų „aksominis balsas” Karelas Gottas ir jo 31 metų gyvenimo draugė Ivana Machakova neatsidžiaugia pernai balandį gimusia dukrele Ella Charlotte.

Tokia vėlyva tėvystė – visuomenės fenomenas – prabanga, kurią sau gali leisti tik elitas. Dažniausiai pagyvenusiems ponams būdingas turto, valdžios ir šlovės derinys, dėl kurio jaunoms mamytėms jie, matyt, atrodo nemirtingi.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.