Futbolo rinktinės rezervas nedžiugina

Tik per trečiąsias 2009 metų Europos jaunimo futbolo čempionato (žaidėjai iki 21 metų) rungtynes Lietuvos komanda iškovojo pirmąjį tašką, Marijampolėje mačą su Slovėnijos ekipa baigusi nulinėmis lygiosiomis.

„Rungtynės buvo „gyvos” – galėjo laimėti ir viena, ir kita komanda. Mums, žinoma, labai trūko penkių traumuotų futbolininkų, o dar vienas žaidėjas varžybas su slovėnais turėjo praleisti dėl dviejų įspėjimų”, – sakė šalies jaunimo rinktinės vyriausiasis treneris Igoris Pankratjevas.

16-ąją minutę po Mariaus Činiko smūgio galva kamuolys pataikė į skersinį, o antrajame kėlinyje puikios progos neišnaudojo Dominykas Galkevičius, kai buvo atsidūręs vienas prieš vartininką. Keletą kartų mūsų šalies komandą nuo įvarčių gelbėjo patikimai žaidęs „Šiaulių” klubo vartininkas Giedrius Arlauskis.

Pirmas dvejas „Euro-2009” šeštos atrankos grupės varžybas lietuviai pralaimėjo: birželį Slovėnijoje nusileista 1:2, o praėjusį penktadienį Danijoje – 0:4.

Kuo jaunimo rinktinės futbolininkai, kurie vadinami artimiausiu nacionalinės komandos rezervu, atsilieka nuo bendraamžių iš kitų šalių?

Į šį klausimą I.Pankratjevo atsakymas buvo toks: „Tenka pripažinti, kad Danijos futbolininkai aikštėje viską atlieka greičiau, geriau valdo kamuolį. Mūsiškiai varžovams nusileido individualiu meistriškumu.”

Jaunimo rinktinės strategas nepritaria nuomonei, esą jaunus Lietuvos žaidėjus A lygos klubuose užgožia legionieriai.

„Kai kuriose komandose jauni žaidėjai per lengvai gauna vietas klubuose, nes nėra rimtos konkurencijos. Patekę į A lygą jie pradeda pernelyg gerai vertinti save ir iškart sustoja – netobulėja”, – mano I.Pankratjevas, prisiminęs, kaip kadaise dėl vietos reikėjo kautis Vilniaus „Žalgiryje”.

Kitas atrankos rungtynes Lietuvos jaunimo rinktinė spalio 11-ąją žais Škotijoje, o spalio 17 dieną Kaune arba Marijampolėje rungtyniaus su suomiais.

——————————————————————————–

Rungtynių statistika

LIETUVA (U-21) – SLOVĖNIJA (U-21) 0:0.

Lietuva: G.Arlauskis, Činikas, Klimavičius, Fridrikas, V.Slavickas, Lukoševičius (Vėževičius, 75), D.Arlauskis, Leliūga, Galkevičius, Grigaitis (Papšys, 80), A.Jeršovas (Novikovas, 46).

Prieš vakarykštes Škotijos ir Danijos ekipų rungtynes Europos jaunimo čempionato 6 atrankos grupės lentelė buvo tokia:

V. Rinktinė R. P. Lg. Pr. Įv. Tšk.

1. Suomija 2 2 0 0 4:2 6

2. Slovėnija 2 1 1 0 2:1 4

3. Danija 2 1 0 1 4:1 3

4. Lietuva 3 0 1 2 1:6 1

5. Škotija 1 0 0 1 2:3 0

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.