Vaikų kuprinėse – draudimo sutartys

Draudikai pastebi, kad prasidėjus mokslo metams, tėvai vis dažniau nenori į mokyklas išleisti atžalų, prieš tai neapdraudę jų nuo nelaimingų atsitikimų.

Daugelis tėvų, rugsėjį išleisdami vaikus į mokyklas, vis atsakingiau žiūri į jų saugumą.

„Per metus pastebime dvi draudimo nuo nelaimingų atsitikimų bangas, kai tėvai ypač aktyviai draudžia savo atžalas. Pirmoji būna prasidėjus vasarai, prieš mokslo metų pabaigą. Praėjusiais metais birželį buvo sudaryta maždaug 3500 sutarčių, kai apdraustieji buvo nuo 6 iki 18 metų amžiaus, nors pavasario mėnesiais sudaromų sutarčių skaičius vidutiniškai siekė 1500. Šiais metais situacija buvo panaši – pavasario mėnesiais sudaromų sutarčių skaičius vidutiniškai siekė 1900, o birželį padidėjo iki 3400 sutarčių”, – LŽ teigė Vaidotas Krencius, „Lietuvos draudimo” privačių rizikų skyriaus vadovas.

Trečdalis – nepilnamečiai

Jo teigimu, bėgant vasarai draudimasis kiek sumažėja, tačiau rugsėjį prasideda nauja aktyvumo banga, kada vaikai grįžta į mokyklas, o tėvai nori pasirūpinti jų saugumu.

Rudenį, pasak V.Krenciaus, iki 30 proc. klientų, kurie draudžiasi nuo nelaimingų atsitikimų, yra nepilnamečiai.

„Praėjusiais metais per rugsėjį buvo sudaryta 3600 sutarčių – net tūkstančiu daugiau negu rugpjūtį. Šiais metais taip pat stebime padidėjusį aktyvumą – vien per pirmąją rugsėjo savaitę jau sudaryta tūkstantis sutarčių, todėl tikėtina, kad iki mėnesio pabaigos šis skaičius pasieks 4000. Po rugsėjo panašus šios draudimo rūšies populiarumas išlieka iki pat metų pabaigos”, – minėjo pašnekovas.

Prognozės ne visada pasitvirtina

Kalbėdamas apie praėjusios vasaros įvykius ir galimus įvykius rudenį, V.Krencius pažymi, kad ne visuomet draudikų prognozės išsipildo.

Jis sako, kad šią vasarą, kaip ir prognozavo, įvyko dvi didelės audros, kurių nuostolius atlyginti „Lietuvos draudimui” kainavo apie 1 mln. litų

Pasibaigus vasarai nebe toks populiarus tampa kelionių draudimas. „Palyginus su vasara, kelionių draudimas rudenį sumažėja 40 procentų”, – teigė V.Krencius ir pridūrė, kad šią vasarą padidėjus keliautojų skaičiui, akivaizdžiai padaugėjo ir kelionių draudimų.

Be to, draudikas pastebi, kad rudenį iš atostogų grįžta automobilių vagys. Šiuo metų laiku padaroma 20 proc. daugiau transporto vagysčių.

„Vasarą vagysčių rizika padidėja namų turto draudimu besinaudojantiems klientams, o rudenį – automobilių savininkams”, – minėjo jis. Pasak V.Krenciaus, namų turto vagysčių šią vasarą padaugėjo penktadaliu.

„Kaip ir prognozavome, 20 proc., palyginus su pavasariu, vasarą padaugėjo vagysčių iš butų. Maloniai nustebino, kad automobilių vagysčių skaičius buvo mažesnis, nei kad manėme, – teigė V.Krencius.

Draudikas primena, kad rudens gėrybių rinkėjams padidėja kitos rizikos. Antai susirūpinusiesiems sveikata reikėtų vengti erkės įkandimo. Nereikėtų pamiršti, jog rudenį ruošiantis šildymo sezonui padaugėja vandentiekio avarijų. Tačiau svarbiausia – nenumoti ranka į suintensyvėjusį eismą.

„Rudenį, kai miestuose suintensyvėja eismas, į eismo įvykius papuola kas dešimtas vairuotojas. Rudenį eismo įvykių padažnėja apie 12 proc., tačiau jie būna smulkesni”, – sakė V.Krencius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Vaikai su žyma , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.