Seimo komitetas pritarė interesų raizgalynėje atsidūrusio paveldosaugininko kandidatūrai į kultūros paveldo komisijos vadovus

Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitetas (ŠMKK) pritarė interesų raizgalynėje atsidūrusio paveldosaugininko Jono Glemžos kandidatūrai į Valstybinės kultūros paveldo komisijos (VKPK) pirmininkus.
„Lietuvos žinios” antradienį pranešė, kad viešuosius ir privačius interesus supainiojęs paveldosaugininkas komisijos pirmininku perrinktas trečiai kadencijai, tačiau jo kandidatūrai po komiteto sprendimo dar turi pritarti Seimas.

„Mes diskutavome, kad jis yra papuolęs į interesų konfliktą, todėl priimtas komiteto sprendimas pritariant jo kandidatūrai įpareigoti VKPK iki 2008 metų gruodžio 1 dienos pakeisti komisijos nuostatus, kuriuose būtų numatyta, kaip komisijos narys turi elgtis, jei dėl svarstomo klausimo gali kilti interesų konfliktas”, – BNS trečiadienį aiškino ŠMKK pirmininkas Virginijus Domarkas.

Jo teigimu, sprendimas taip pat įpareigoja komisiją parengti naują jos narių rinkimo tvarką.

Iš komiteto posėdyje dalyvavusių septynių parlamentarų, J.Glemžos kandidatūrai pritarė 4, tuo tarpu likę trys susilaikė.

ŠMKK pirmininko pavaduotojas konservatorius Julius Dautartas teigia nesuprantąs, kaip gali būti teikiama tokia kandidatūra.

„Tėvynės sąjunga ponui J.Glemžai turėjo ne vieną priekaištą dėl jo ankstesnių darbų, tačiau šią kandidatūrą komitetui siūlo Valstybinės kultūros paveldo komisijos nariai, kitaip tariant, specialistai, kurių veiksmai man sunkiai suprantami”, – pabrėžė J.Dautartas.

Prieš kelis mėnesius Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nusprendė, jog J.Glemža supainiojo viešuosius ir privačius interesus, nes prieš metus paveldo komisijai jis pateikė svarstyti klausimą, susijusį su už atlyginimą parengta Vilniaus miesto detaliojo plano iki 2015 metų kultūros paveldui skirta dalimi. Paveldosaugininkas nenusišalino sprendžiant šį klausimą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.