Lietuvos pasienyje Lietuvos ir Latvijos Prezidentai aptarė dvišalį bendradarbiavimą ir regiono aktualijas

Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus Lietuvos pasienyje susitiko su Latvijos Prezidentu Valdžiu Zatleru ir aukštam svečiui surengė vakarienę.

Prezidentai aptarė Baltijos šalių bendradarbiavimo aktualijas. Susitikimo metu pabrėžta, kad Baltijos valstybės, kalbėdamos vienu balsu joms svarbiais klausimais bus labiau girdimos ir matomos Europos Sąjungoje bei regione.

Lietuvos ir Latvijos vadovų įsitikinimu, Baltijos valstybės turi siekti, kad jų infrastruktūra – modernūs ir saugūs keliai, elektros linijos – sujungtų Baltijos šalis ir integruotų į ES.

Prezidentai pasikeitė nuomonėmis apie karių dalyvavimą tarptautinėse taikos misijose, situaciją Afganistane ir Irake. Pabrėžta, kad negalima susilpninti dėmesio ES Rytų politikos formavimui ir pagalbos Europos Rytų kaimynams.

„Šiandien labai šiltai ir naudingai pasikalbėjau su savo bičiuliu Latvijos Prezidentu. Pasikeitėme nuomonėmis mums rūpimais klausimais. Tikiuosi, kad toliau eisime tokio bendradarbiavimo keliu”, – sakė V. Adamkus.

Pokalbio metu diskutuota, kaip dar labiau suaktyvinti Lietuvos ir Latvijos kultūrinius ryšius ir bendravimą tarp žmonių, puoselėti baltų kalbas ir plėtoti Lietuvos – Latvijos forumo veiklą. Prezidentai pabrėžė Baltų vienybės dienos svarbą, kuri minima rugsėjo 22 d.

Prezidentai aptarė Lietuvos, Latvijos ir Estijos susitikimo darbotvarkę. Šį susitikimą planuojama surengti spalio pabaigoje Rygoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.