Sėkla jau laisvėje ir galės stebėti Lietuvos rinktinės rungtynes

Lietuvos sirgalius pasiekė džiugi žinia – aistruolių lyderis 35 metų Tomas Balaišis – Sėkla po dviejų parų arešto jau paliko policiją ir galės stebėti Lietuvos rinktinės dvikovą su slovėnais. Teisėjas dėl neteisingai suformuotų dokumentų nusprendė atidėti teisinį procesą iki spalio mėnesio.

Ant išėjusio iš policijos Sėklos rūbų matėsi kraujo žymės – lietuviui nebuvo leidžiama praustis ir valytis dantų. Anot sirgaliaus, jis principingai atsakė valgyti ispanų siūlomą maistą.

Paklaustas, ką pirmiausiai veiks, Sėkla tvirtino, jog nori grįžti namo ir nusiprausti. Sirgalius teigė, jog atgavo visus daiktus bei bilietus, todėl atvyks stebėti rungtynių su Slovėnijos krepšininkais.

Sėkla dėkojo Lietuvos ambasados darbuotojams už pagalbą ir palaikymą.

Teismo sprendimo nekantraudami laukę Sėklos artimieji bei draugai, sužinoję, jog jis yra paleidžiamas, tapo kur kas linksmeni ir nuotaikingesni. Artimųjų veiduose pagaliau atsirado šypsena.

Žymiausias Lietuvos rinktinės sirgalius iš policijos paleidžiamas dėl nesuformuotų kaltinimų. Manoma, jog sužeistas pareigūnas neužpildė visų reikiamų dokumentų, tačiau gali tai padaryti iki spalio mėnesio. Todėl, pasak ispanų, Sėkla turės grįžti į šalį po kelių mėnesių bei dalyvauti pakartotiniame teismo procese.

Teisme Sėkla neigė bet kokius jam keliamus kaltinimus, tvirtindamas, jog ispanai neturi jokių įrodymų. Kol kas nėra žinoma, ar Sėkla ketina kreiptis į teismą dėl moralinės, fizinės ar kitokios žalos.

Tai reiškia, jog kol kas Sėkla nėra baudžiamas, nes nėra ir kaltinamas. Tačiau suformavimus policininkų kaltinimus, Sėklai gresia bauda už pareigūno sužalojimą. Anot įvairių versijų, lietuviui gali būti skirta piniginė bauda, laisvės atėmimas iki vienerių metų arba laisvės atėmimas nuo 1 iki 3 metų lygtinai.

Tiesa, vienas pagrindinių argumentų Sėklos teisingumui įrodyti, ne vienerių metų sirgaliaus patirtis. Per visus aistringo Lietuvos rintkinės palaikymo laikus Sėkla nebuvo turėjęs jokių nesusipratimų su teisėsauga.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Be kategorijos su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.