A.Pipanas: Lietuviai žais finale

Į Europos čempionatą Slovėnijos rinktinė atvyko be tokių krepšininkų kaip Bostjanas Nachbaras, Beno Udrihas, Primožas Prežecas ar Sani Becirovičius ir jokie krepšinio specialistai nedrįso slovėnų vadinti vienais čempionato favoritų. Vis dėlto prieš paskutines antrojo etapo rungtynes Slovėnijos rinktinė dar nepatyrė nė vieno pralaimėjimo.

Akistata tarp Lietuvos ir Slovėnijos rinkinių bus svarbi ne tik todėl, kad bus žaidžiama dėl pirmosios pozicijos F grupėje, bet ir viena iš šių komandų patirs pirmąjį pralaimėjimą čempionate.

Vyriausiasis Slovėnijos rinktinės treneris Alešas Pipanas pokalbyje su Krepsinis.net žurnalistu pritarė, jog jo komanda ir lietuviai propaguoja panašaus stiliaus krepšinį, tačiau pažymėjo, kad slovėnų rinktinėje yra tik 8 pajėgesni bei labiau patyrę krepšininkai.

Be to, slovėnų strategas prognozuoja Lietuvos rinktinei kovą finale ir, „blogiausiu atveju”, sidabro medalius.

– Ar sunkios buvo rungtynės su vokiečiais? (Slovėnija laimėjo 77:47, – aut.past.)

– Negaliu pasakyti, kad buvo labai lengva. Tačiau puikiai gynėmės ir sugebėjome sustabdyti Dirką Nowitzkį, kuris yra vienas geriausių metikų visame pasaulyje. Be to, gerai kovojome dėl kamuolių. Manau, kad nusipelnėme pergalės, nes buvome geresni.

– Ar nebijote, kad po pergalės 30 taškų skirtumu krepšininkai gali atsipalaiduoti?

– Nėra laiko atsipalaidavimui, nes laukia dvikova su lietuviais ir planuojame gerai pasiruošti rungtynėms.

– Ką manote apie lietuvių ekipą?

– Man rodos, kad vien pažiūrėjus į lietuvių rinktinės sudėtį galima atsakyti į visus klausimus. Tai komanda, kurioje yra pajėgūs visų pozicijų krepšininkai. Tai patyrusi ir labai aukšto lygio krepšinį demonstruojanti komanda. Manau, kad ši komanda yra daug geresnė nei prieš du metus Europos čempionate Serbijoje bei prieš metus pasaulio čempionate Japonijoje. Šarūnas Jasikevičius grįžo į rinktinę ir, mano nuomone, lietuviai tapo vieni iš favoritų laimėti aukso medalius arba bent jau sidabro.

– Manote, kad lietuviai kovos Europos čempionato finale?

– Taip.

– Tai kaip bandysite nugalėti lietuvius?

– Blogiausiu atveju užimsime antrąją vietą grupėje, todėl žaisime be jokio spaudimo. Stengsimės demonstruoti savo žaidimą, kurio pagrindas – kibi gynyba. Manau, kad šiose rungtynėse lemiamu faktoriumi bus kova dėl kamuolių. Todėl svarbiausia bus tinkamai nusiteikti, primesti savo žaidimo stilių ir atkovoti kamuolių. Kalbant apie lietuvius, jie labai geri metikai. Kiekvienas krepšininkas gali pataikyti iš visų pozicijų, tiek iš baudos aikštelės, tiek iš tritaškio zonos.

– Ar mąstote apie konkrečius žaidėjus, kuriuos reikėtų sustabdyti?

– Lietuvos rinktinė yra labai gerai sukomplektuota ir dėl to ši komanda yra labai pajėgi. Tai rinktinė, kurioje žaidžia 12 lygiaverčių krepšininkų. Jeigu sustabdysi Jasikevičių, labai gerai sužais Ramūnas Šiškauskas. Jeigu sustabdysi Šiškauską, labai gerai sužais kitas krepšininkas. Turėsime kovoti prieš visą komandą.

– Ar nemanote, kad slovėnų ir lietuvių rinktinės turi panašumų?

– Manau, kad propaguojame panašaus stiliaus krepšinį, bet jeigu lygintume mūsų ir Lietuvos rinktines, pastebėtume, jog Slovėnijos komandoje yra tik 8 daugiau patyrę krepšininkai. Kiti atsarginiai krepšininkai yra jauni ir ne tokie patyrę. Tuo tarpu Lietuvos komandoje gali žaisti visi.

– Ar jūsų tikslas yra būti pirmoje F grupės vietoje?

– Mūsų tikslas – laimėti kiekvienas rungtynes. Kadangi mūsų varžovai lietuviai, sieksime įveikti ir juos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Be kategorijos su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.