M.Smodišas: Lietuva – stipriausia komanda grupėje

27 metų 205 cm ūgio Slovėnijos rinktinės lyderis Matjažas Smodišas po lengvų rungtynių su Vokietijos rinktine, kurias laimėjo 77:47, tvirtino, jog paskutines rungtynes slovėnams teks žaisti su stipriausia grupės komanda – Lietuva.

Per 5 pirmąsias čempionato rungtynes M.Smodišas aikštelėje vidutiniškai praleisdavo 22 minutes, per kurias pelnydavo 14,2 taško, atkovodavo 3,6 kamuolio bei atlikdavo 1,2 rezultatyvaus perdavimo.

– Ar sunkios buvo rungtynės su vokiečiais?

– Aš asmeniškai rungtyniavau nedaug, todėl nepavargau. Man rodos, kad visi krepšininkai žaidė po 20 – 22 minutes, todėl fiziškai tikrai nepavargome.

– Ar nebijote atsipalaiduoti po tokių rungtynių?

– Ne, nes iškovojome panašią pergalę prieš Lenkijos krepšininkus, o po to susikaupėme ir nugalėjome prancūzus.

– Ar matėte, kaip rungtyniauja Lietuvos rinktinė?

– Lietuva yra labai gera komanda, turinti itin pajėgių krepšininkų kiekvienoje pozicijoje. Manau, kad tai pati stipriausia mūsų grupės komanda, prieš kurią reikės žaisti. Esu tikras, kad lietuviai iškovos medalius.

Su lietuviais kovojome draugiškame turnyre Atėnuose ir atsimenu, kad rungtynės buvo labai sunkios. Lietuvos komanda turi ilgą atsarginių žaidėjų suolelį, todėl bus iš tiesų sudėtingos rungtynės.

– Nemanote, kad Lietuvos ir Slovėnijos rinktinės turi panašumų?

– Galbūt esame panašūs tuo, jog esame tikros komandos. Kovojame ir padedame vienas kitam. Kai sunku, padrąsiname komandos draugus. Gal lietuviai ir draugiškesni, bet mes taip pat žaidžiame komandinį krepšinį.

– Kaip manote, kas bus svarbiausia dvikovoje su lietuviais?

– Manau, kad svarbiausia bus kovoti dėl kiekvieno kamuolio. Negalima bus nė sekundei atsipalaiduoti. Reikia nepaleisti rungtynių kontrolės ir ketvirtajame kėlinuke bandyti perimti iniciatyvą į savo rankas.

– Ar jums labai svarbu būti pirmoje grupės vietoje?

– Svarbiausia yra laimėti kiekvienas rungtynes. Bet bus labai sudėtinga. Kaip jau minėjau, Lietuvos komanda yra labai pajėgi.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Be kategorijos su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.