Siūloma varžyti nepilnamečių galimybes turėti alkoholio ir rūkalų

Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkas Virginijus Domarkas siūlo įteisinti draudimą asmenims iki 18 metų viešoje vietoje ne tik vartoti alkoholinius gėrimus ir tabako gaminius, bet ir juos turėti. Parengtų pataisų tikslas ir toliau nuosekliai griežtinti alkoholio vartojimą ir rūkymo sąlygas.

Alkoholio kontrolės, Tabako kontrolės įstatymų ir Administracinių teisų pažeidimų kodekso pataisas įregistravusio V. Domarko teigimu, tai sumažintų galimybes asmenims iki 18 metų viešai vartoti alkoholinius gėrimus, rūkyti ir net šių gaminių turėti. Policijos pareigūnams siūloma suteikti teisę, kai kyla abejonių, kad asmuo, turintis alkoholinių gėrimų, yra jaunesnis negu 18 metų, iš jo reikalauti pateikti asmens amžių liudijantį dokumentą ir sulaikyti tokį asmenį Administracinių teisės pažeidimų kodekso nustatyta tarka.

Šis teisės aktų paketas prisidėtų prie valstybės pradėtų taikyti priemonių, varžančių galimybes paaugliams ne tik įsigyti, bet ir vartoti alkoholinius gėrimus ir tabako gaminius. V.Domarko nuomone, priėmus įstatymą turėtų pagerėti kriminogeninė situacija, sumažėtų alkoholio ir tabako gaminių vartojimo galimybės mokyklose vykstančių renginių metu, sumažėtų nusikaltimų, kuriuos padaro neblaivūs paaugliai, sumažėtų veiksnių, kurie daro neigiamą įtaką asmenų iki 18 metų sveikatai, padidėtų tėvų (globėjų, rūpintojų) atsakomybė už vaikų netinkamą elgesį, žalojantį jų sveikatą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.