Iš scenos traukiasi grupė „Mango”

Dešimtmetį publikos palaikymu, koncertų gausa ir didžiuliais mūsų rinkai albumų tiražais džiaugusis merginų grupė „Mango” atsisveikina.

Tai ne pokštas ir ne reklaminė „akcija”, – galvas linguoja dainininkės Lina Kaklytė, Rima Petrauskytė, Vika Perminaitė ir jų prodiuseriai Gintaras ir Mindaugas Bendžiai.

Tiems, kurie įsitikinę, kad lietuviško pramogų verslo užkulisiuose veikia džiunglių įstatymai, ir vadybininkus prilygina plėšrūnams, mosuojantiems drakoniško griežtumo sutartimis ir veiklos finansinėmis ataskaitomis, visa komanda teatsako liūdnoka šypsena.

„Mango” kaip popscenos veikėjos – populiarios ir mėgstamos, kaip komercinis projektas – sėkmingas, o broliai Bendžiai, anot jų, – dalykiški prodiuseriai, su kuriais trijulę sieja darbiniai draugiški santykiai.

Kas tuomet nutiko? Priežasčių yra daug ir kiekvienai narei jos – savos. Apie išsiskyrimą kalbėta jau keleri mėnesiai, tačiau iki šiol apie jį težinojo tik siauras „Mango” ratelis.

Racionaliai kiekvienos argumentus apsvarsčiusios ir daugumos principą pasitelkusios merginos priėjo išvadą – metas trauktis. „Suvokti, koks sunkus bus šis atsisveikinimas, logika nepadeda”, – sako jau supratusios
Neseniai, rugpjūčio 27 d., grupei koncertuojant Šventosios klube „Titanikas”, tik pačios dainininkės težinojo, kad šis koncertas šiame klube – paskutinis grupės istorijoje. „Buvo taip skaudu ir taip norėjosi kažką pasakyti, – prisipažįsta Vika. – Tačiau šito padaryti negalėjome…”

Užtat merginos padarė kitką, apie ką jau seniai galvojo – po pasirodymo su visais sceniniais drabužiais trise šoko į klubo terasoje esantį baseiną… „Apie tai svarstėme kasmet, bet vis bijojome padaryti. O čia jau nebeturėjome kur trauktis”, – juokiasi Rima
Po koncerto grupės automobiliui riedant keliu į Klaipėdą, Vika išgirdo drauges kūkčiojant. „Ir pati nebesusivaldžiau. Sukritome abi ant centre sėdėjusios Linutės ir verkėme, ko gero, karčiausiomis savo gyvenime liūdesio ašaromis”, – prisipažįsta dainininkė, kuri vienintelė iš trijulės buvo nusiteikusi aiškiai prieš išsiskyrimą.

„Sergu scena ir žinau, kad be jos negalėsiu, – dabartinės veiklos neišsižada Vika, šiuo metu dalyvaujanti LNK televizijos šou „Šok su žvaigžde”. – Apie pramogų verslą gali išgirsti daug negražių dalykų. Džiaugiuosi, kad mūsų kolektyvas niekada nesivėlė į nešvarius kivirčus, tuščias intrigas. Nepabijosiu skambių žodžių – man „Mango” buvo gyvenimo mokykla, išmokiusi ištvermės, kantrybės, pasitikėjimo savimi.”

Rima apie apsisprendimą kalba užtikrintai. „Ši mintis kilo man. O motyvacija susideda iš daugelio dalykų: tai ir nuovargis, ir rutina, ir mane paskutiniuoju metu vis aplankydavusi nuojauta, kad viskas, ką galiu suteikti grupei – jau suteikta
Kas toliau? Tuščias lapas. Jis neabejotinai bus prirašytas, tik kol kas nežinau – ko”, – sakė dainininkė, šiuo metu neakivaizdžiai studijuojanti Mykolo Romerio universiteto teisės ir valdymo magistrantūroje.

Trečioji grupės narė – Lina Kaklytė – rengiasi kitą savaitę vyksiančioms vestuvėms su ilgamečiu draugu Mantu Šerpyčiu. Tradiciniu vertybių šalininkė prisipažįsta norinti besikuriančiai šeimai skirti kiek įmanoma daug dėmesio.

Daug dėmesio grupė skirs ir visiems savo gerbėjams. Spalio 17-ąją prasidės atsisveikinimo koncertų turas. Jo metu grupė aplankys visos Lietuvos miestus ir miestelius, o taip pat Airiją, Angliją bei JAV. Lapkričio viduryje pasirodys grupės dainų rinktinė „Geriausios dainos. III dalis”. Kitų metų pavasarį gastrolės, o kartu – ir ilgoji klaipėdiečių grupės istorija, baigsis keturiais didžiaisiais atsisveikinimo koncertais Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose. Pastarasis kovo 11-ąją vyks naujojoje Šiaulių arenoje.

1. „Balsas” (1998 m.).
2. „Metų laikai” (1999 m.).
3. „Amžinai tavo” (2000 m.).
4. „Reikalingi žodžiai” (2001 m.).
5. „Meilės liepsna” (2002 m.).
6. „100 dienų” (2003 m.).
7. „Raskila” (2004 m.).
8. „Geriausios dainos. I dalis” (2005 m.).
9. „Šilta akimirka” (2005 m.).
10. „Geriausios dainos. II dalis” (2006 m.).
11. „Pažadėta meilė” (2007 m.).

„Radiocentro” apdovanojimai:

2000 m. geriausia metų grupė;
2001 m. geriausia metų grupė;
2002 m. geriausias metų albumas („Reikalingi žodžiai”);
2002 m. geriausia „Lietuvos TOP 20” grupė.
2003 m. TV3 žiūrovų simpatijų prizas.

„Bravo” apdovanojimai:

2000 m. geriausia metų popgrupė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.