Grupės pavadinimą rado kavinėje

Daugelio žiūrovų simpatijas pelnęs LRT projekto „Lietuvos dainų dešimtukas. Iššūkis žvaigždėms” dalyvis Jurgis Bruzga neseniai pradėjo koncertuoti su naujai suburta grupe „The Faces”.

J.Bruzga pasakoja, kad grupės pavadinimas jo galvoje atsirado spontaniškai. Ilgai svarstęs įvairiausius variantus muzikantas niekaip nerado tinkamo, kol kartą jam sėdint kavinėje kažkas netikėtai paklausė, ar grupė jau turi pavadinimą. Dainininko akys užkliuvo už tuomet kavinėje buvusių keistų figūrų spalvotais veidais, ir jis juokais atsakė, jog grupės pavadinimas – „The Faces” (liet. veidai). Toks pavadinimas pasirodė priimtinas ir kitiems grupės nariams. Dabar J.Bruzga mąsto, kad pavadinimas iš tiesų nusako grupės kūrybą. „Daugeliui lietuviškų grupių muziką kuria arba parenka prodiuseriai, o patys muzikantai ją tik atlieka. Grupė „The Faces” pati kuria ir tekstus, ir melodijas, todėl manau, kad turime savo veidą ir mūsų kūryba apibūdina grupės narių asmenybes”, – samprotauja J.Bruzga.

Minčių dėl grupės kilo dar tuomet, kai Jurgis kartu su dabartiniu jos gitaristu Eduardu Armonu pradėjo kartu kurti muziką. Atsiradus pirmosioms dainoms vaikinai pradėjo ieškoti grupės narių, ir netrukus kolektyve jie jau buvo penkiese. Muzikantai propaguoja poproko stilių, o savo muziką apibūdina kaip šviesią ir sukeliančią vien teigiamas emocijas.

„The Faces” principas – muzikuoti tik „gyvai”, atlikti tik savo kūrybą. „Siekiame, kad mūsų dainos nebūtų panašios į kitų. Norime atlikti kokybišką muziką, todėl neskubame sukurti kuo daugiau dainų. Tikroji kūryba reikalauja laiko. Kol kas repertuare dar nedaug kūrinių, tačiau manau, kad netrukus parodysime visą autorinių dainų programą”, – teigė J.Bruzga.

Muzikantas žada dainuoti lietuvių ir anglų kalbomis. Pirmiausia dainininkas sukuria melodiją, po to pradeda dėlioti tekstą, kuris visuomet atitinka to momento nuotaiką. Rašant dainai žodžius dažnai prisideda ir grupės draugai.

Pirmasis viešas grupės prisistatymas įvyko vos prieš kelias savaites. Muzikantų iniciatyva buvo surengtas nedidelis koncertas prie greta prekybos centro „Gedimino 9” esančio fontano. Anot Jurgio, nors muzikantai atliko tik 5 dainas, pirmas blynas neprisvilo – grupė sulaukė palankaus klausytojų įvertinimo.

Kol kas grupė turi tik vieną suplanuotą koncertą, jis įvyks kitų metų liepos mėnesį Druskininkuose. Tai labai tolima data, tačiau, pasak dainininko, šiam pasirodymui jiems reikės gerokai pasirengti, repetuoti ir sukurti naujų dainų.

Apie debiutinę kompaktinę plokštelę muzikantai dar nesvarsto. „Pirmiausia norėtume ištobulinti jau esamus kūrinius, pakoncertuoti ir suteikti galimybę žmonėms atsirinkti tas dainas, kurių jiems labiausiai patiktų klausytis. Norisi, kad galutinis produktas, kuris pasieks klausytoją, būtų tikrai kokybiškas ir nereikėtų patiems gėdytis”, – sakė J.Bruzga.

Dainininkas tvirtina, kad specialiai nesistengia savo kūryba įtikti klausytojams. Jo manymu, jei grojama kokybiškai, visuomet atsiras klausytojų, kurie tokią muziką įvertins. Anot Jurgio, lietuviai nepagrįstai linkę manyti, kad klausytojas būtinai yra kvailys ir jam pakanka kokio nors standarto ar „formatinės” muzikos.

Naujosios grupės „The Faces” principas – groti tik „gyvai” ir tik savo kūrybos dainas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.