Atsisveikinimas su kepto jaučio kvapu

Lietuvos laisvės sąjungos (LLS) lyderis Vytautas Šustauskas vakar į Kauno rotušės aikštę sukvietęs savo bendražygius paminėjo „Ubagų žygio” į Vilnių dešimtmetį ir oficialiai pareiškė apie pasitraukimą iš aktyvios politikos.

Nors buvo neblogas oras, iš pat ryto minios žmonių į laikinosios sostinės širdį nebetraukė. Akivaizdžiai išblėso ir domėjimasis populistine retorika, o ir miniai greičiausiai jau reikia naujų „herojų ant bačkos”. To neslėpė ir daugelis susirinkusių vyresnio amžiaus kauniečių. „Atėjau, nes įdomu. Ir mėsos būtinai paragausiu. O Šustauskas? Apsimetėlis ir tiek. Nei jam, nei kitiems paprastas žmogus nerūpėjo, o ant mūsų kuprų į politiką pateko”, – tiesiai šviesiai rėžė LŽ kalbinta ponia Zina.

Nusivylęs politika

„Man gaila tų 20 metų. Viskas jovalynas ir mėšlynas. Niekas nepasikeitė. Ką mes prieš 10 metų rezoliucijoje numatėm, tas ir dabar aktualu. Ir visos partijos tas mintis pasiėmė. O iš esmės niekas nepasikeitė”, – tvirtino V.Šustauskas. Rugsėjo 19 dieną vienu skandalingiausių politikų laikomas buvęs Seimo narys ir Kauno meras oficialiai taps pensininku, o „kelis papildomus litus” žada užsidirbti vairuodamas taksi. „O ką? Aš gerai vairuoju, stažas didelis, net avarijoje nenukentėjau rimtai”, – svarstė skandalingasis politikas. Į klausimą, ar nebandys dar ieškoti darbo pagal specialybę, įgytą po vadybos studijų Klaipėdos universitete, jis atsakyti nenorėjo. Kaip ir apie perspektyvas politikoje. „Man ir dabar siūlė dalyvauti rinkimuose Alytuje. Rimti verslininkai siūlė. Gal norėjo intrigą padaryt – Šustauskas prieš Terlecką. Bet aš nesutikau”, – dėstė buvęs Seimo narys. Tačiau vis tik neatmetė galimybės į politiką kada nors sugrįžti. Jei matysiu, kad yra pavojus, sugrįšiu – su kalašnikovu ant peties. O dabar išeinu į pensiją ir ant „pečiaus”, – liūdnai kalbėjo tamsius akinius užsidėjęs V.Šustauskas.

Paklaustas, ar sunku atsisveikinti su politika, LLS lyderis atsiduso. „Pasižiūrėk, kiek tų „ubagų” teliko. Išsilakstė visi. Kas į anglijas ir airijas, o jei neliks vizų režimo, tai dar banga išvažiuos į Ameriką. Nors turiu pripažinti, kad mūsų misija jau įvykdyta, nes ir norėjom žmones pakelti į kovą, o dabar jau ir policininkai nebijo protestuot”, – sakė V.Šustauskas.

Tiesa, kaip bus su partija, anot LLS lyderio, dar neaišku. „Dabar sąrašuose yra apie 300 narių. Spalio mėnesį rengsime konferenciją, tai ir nuspręsim – ar likviduoti partiją, ar ne”, – sakė V.Šustauskas.

J.Veselka apgailestavo
„Per anksti Vytautas traukiasi. Ženklas, kad pasiduodama nihilizmui”, – apie V.Šustausko pasitraukimą iš politinės arenos vakar kalbėjo Seimo narys Julius Veselka. Jo teigimu, LLS per dešimtmetį nuveiktas darbas ir laimėjimai yra dideli. „Svarbiausia, kad jie sugebėjo įrodyti, jog politikoje gali dalyvauti kiekvienas turintis aktyvią savo poziciją”, – tvirtino J. Veselka. Paklaustas, kas gali užimti V.Šustausko vietą, sakė, kad tolygaus varianto nematąs. „Kito vedlio? Nematau, ne. Turi būti asmenybė. Sakot, gal reikia paminklą jam statyti? Na, jei Landsbergiui statysim, tada ir Šustauskui būtinai”, – juokavo Seimo narys. Ubagų karaliumi vadinamo politiko paakintas Seimo narys J.Veselka pasiūlė įstatymo projektą, kad rugsėjo 10-oji, kaip Varguolių diena, būtų įtraukta į atmintinų dienų sąrašą.

Vaišės Rotušės aikštėje

Apie vidurdienį iškeptas „Ubagų žygio” dešimtmečiui paminėti skirtas jautukas pradėtas dalyti. Tvarkingai į eilutę išsirikiavę keliasdešimt žmonių laukė, kol gaus savo gabalą 5700 litų kainavusio skanėsto. Susirinkusiesiems buvo paruošta ir apie 300 litrų stipraus alaus. Atrodo, būtent jis suviliojo nemažą dalį į miesto širdį susirinkusių piliečių. LLS lyderis dėkodamas susirinkusiesiems nepamiršo paminėti, kad šventę varguoliams ir jam pačiam parėmė ir keli politikai, tarp jų Antanas Bosas ir Kazimiera Prunskienė. Skandalingasis politikas vardijo ir kitas žinomas pavardes, tarp jų ir žinomo Kauno verslininko Juliaus Urbaičio, tačiau šis žurnalistams griežtai neigė davęs renginiui pinigų. „Ne, tikrai ne. Morališkai palaikau, nes manau, kad V.Šustausko politika tikrai moralesnė nei kai kurių vicemerų strapaliojimai ant stalų TV ekrane. O kad jis ateis dirbti pas mane – tikra teisybė. Nusipirkau taksi firmą „Žaibiškas greitis”, tai Vytautas ten tikrai laukiamas”, – juokėsi verslininkas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.