R.Butautas: „Džiugu, kad dvikovos pabaiga buvo sėkminga”

Po sudėtingos, bet sėkmingos Lietuvos rinktinės pergalės prieš Italijos krepšininkus, įvyko spaudos konferencija, kurioje mintimis apie dvikovą dalinosi abiejų komandų vyriausieji treneriai bei žaidėjai.

Luigi Da Tome, Italijos rinktinės puolėjas:

Tai buvo tikriausiai geriausios Italijos rinktinės rungtynės šiais metais. Viską darėme gerai: ir pataikėme, ir apsigynėme, ir atkovojome kamuolių. Tačiau pralaimėjome.

Norėdami patekti į kitą varžybų etapą privalome laimėti abi likusias rungtynes. Norime pamiršti šią nesėkmę ir nuo rytojaus ruoštis kitoms rungtynėms.

Carlo Recalcati, vyriausiasis Italijos rinktinės treneris:

Lietuva yra puiki komanda ir šiandien žaidė iš tiesų gerai. Kovojome prieš gerą komandą, kurioje subalansuota gynyba ir puolimas. Sunku žaisti prieš tokius krepšininkus kaip Jasikevičius, Kaukėnas, Šiškauskas ar Lavrinovičiai. Tuo labiau, kai jie žaidžia komandinį krepšinį.

Tai buvo sudėtingos rungtynės, nes lietuviai dar nė sykio nepralaimėjo. Manau, kad žaidėme geriau nei anksčiau, jautėsi patobulėjimas.

Leidome varžovams atkovoti 16 kamuolį po mūsų krepšiu, o kai žaidi prieš tokią ekipą kaip Lietuva, labai sudėtinga laimėti. Manau, kad buvome netoli pergalės, nes kontroliavome žaidimo tempą ir neleidome lietuviams žaisti savo krepšinio.

Tačiau to neužteko. Stengsimės ir toliau žaisti tokiu pačiu stiliumi. Esu tikras, kad galime iškovoti pergalių.

Rimantas Kaukėnas, Lietuvos rinktinės gynėjas:

Tai buvo labai sunkios rungtynės. Italija žaidė puikiai, sveikinimai jiems. Jiems buvo itin svarbu laimėti šias rungtynes. Manau, kad šiek tiek praradome koncentraciją. Tuo tarpu italai gerai gynėsi, kovojo visą laiką. Laimėjome rungtynės dėl atkovotų kamuolių.

Ramūnas Butautas, vyriausiasis Lietuvos rinktinės treneris:

Ačiū italams už gražų žaidimą. Jie gerai žaidė ir itin gerai gynėsi. Mes šiek tiek miegojome, ypatingai pirmoje rungtynių pusėje. Per daug klydome gynyboje ir darėme per daug klaidų. Tik susitikimo pabaigoje parodėme kaip mokame gintis ir susikaupti. Džiugu, kad dvikovos pabaiga buvo sėkminga.

Lietuva kovoja dėl medalių ar dėl aukso? Kiekvieną dieną mąstome tik apie kitos dienos rungtynės. Dabar laukia dvikova su prancūzais. Po dvikovos su Prancūzijos rinktine mąstysime apie slovėnus.

Turite daug priekinės linijos žaidėjų. Kaip visiems jiems randate tinkamą momentą ir tinkamą poziciją? Nuolat kalbamės su rinktinės žaidėjais. Esame komanda, o ne atskirų žvaigždžių rinktinė. Nemąstome apie tai, kiek kiekvienas krepšininkas žais minučių. Svarbu – pergalė. Norėdami laimėti, turime žaisti kaip vienas kumštis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Be kategorijos su žyma , , .

1 atsiliepimas į "R.Butautas: „Džiugu, kad dvikovos pabaiga buvo sėkminga”"

  1. ne be ten

    sumaishe man visas kortas tas rungtyniu keitimo laikas. Pramiegojau rungtynes, kaip koks nelietuvis. Shaunuoliai tautieciai, taip ir toliau…
    ps>kas zino kur internete ateinancias rugtynes galima bus paziureti…aciu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.