R.Kaukėnas: „Nesvarbu, kas sužaidė geriausiai”

30 metų 192 cm ūgio gynėjas Rimantas Kaukėnas sužaidė sėkmingiausias rungtynes Lietuvos rinktinėje, pelnęs 22 taškus (9 taiklūs metimai iš 10) ir padėjęs nugalėti Italijos krepšininkus.

„Rungtynės buvo labai sudėtingos, – po rungtynių sakė R.Kaukėnas. – Tikėjomės, kad italai stengsis iš paskutiniųjų ir ruošėmės tam, tačiau dvikovą pradėjome ne taip susikaupę, kaip turėtume.”

– Sužaidėte geriausias čempionato rungtynes, ar pastebėjote tai?

– Nėra svarbu, kuris krepšininkas sužaidžia geriausiai, svarbu – pergalė. Šiandien geriau sekėsi man, kitą dieną geriau žais kitas krepšininkas. Esame komanda, vienas kumštis, todėl nesvarbu, kas sužaidė geriausiai. Reikia tikėtis, kad ir kitose rungtynėse atsiras krepšininkas, kuris temps komandą paskui save.

– Ar kuris nors žaidėjas italų komandoje nustebino?

– Ne, staigmenų nebuvo. Italija yra tokia komanda, kuri daug atakuoja iš toli ir gerai išnaudoja mažų krepšininkų pasikeitimą su dideliais. Be to, jeigu italai įgyja persvara, po to būna labai sunku ją susigrąžinti. Manau, tai buvo pagrindiniai dalykai, kuriuos akcentavo italų treneris.

– Ar tai, kad Italijos komanda liko trečioje vietoje D grupėje, o rungtynės buvo tokios sunkios, reiškia, jog mūsų grupėje žaidė silpnesnės ekipos?

– Sunku pasakyti. Manau, kad pasiekėme tokį Europos čempionato etapą, kai silpnų komandų nebėra. Matėme, kaip Izraelio krepšininkai nugalėjo kroatus, o kroatai – ispanus. Todėl nebežinai, kas gali nutikti.

– Tikriausiai reikia maksimaliai nusiteikti kiekvienoms rungtynėms?

– Būtent. Nežinai, kurie krepšininkai sužais geriau, kurie – prasčiau. Sunku atspėti, kuriems žaidėjams geriau seksis.

– Ketvirtajame kėlinuke mažai žaidė Šarūnas Jasikevičius. Kas jam nutiko?

– Kol kas dar neaišku. Panašu, kad jis šiek tiek susižeidė. Kai jis buvo aikštelėje, sakė, kad jam labai sunku rungtyniauti. Bet jis yra labai svarbus mūsų komandos žaidėjas ir yra reikalingas aikštelėje.

Vis dėlto kai buvome aikštelėje, neturėjome laiko mąstyti, ar aikštelėje pasirodys Jasikevičius. Kai žaidi, mąstai tik apie tą momentą. Koncentruoji dėmesį gynybai ir puolimui bei stengiesi išsiversti su tais krepšininkais, kurie tuo metu žaidžia.

– Likus dviems minutėms iki mačo pabaigos kažką pasakėte Šarūnui. Ką?

– Pasakiau, kad jis labai reikalingas mūsų komandai ir kad beliko keletas minučių, todėl turime susikaupti ir laimėti šias rungtynes. Esame komanda, turime vienas kitam padėti ir padrąsinti.

– Ar matėte prancūzų rungtynes su vokiečiais?

– Taip, žiūrėjome dalį rungtynių. Jie gerai žaidė su Vokietijos rinktine ir nugalėjo ją. Manau, kad bus labai, labai sunkios rungtynės su prancūzais.

Kol kas dar nesame kalbėję apie dvikovą su Prancūzijos rinktine, nes analizuojame tik artimiausių varžovų rungtynes, tačiau šį darbą atliksime rytoj.

Nesinori kalbėti apie prancūzų žaidimą. Kai pasidarysime vaizdo medžiagos peržiūrą ir analizę, galima bus pasakyti daugiau.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Be kategorijos su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.