Garsiąją slėptuvę užvers žemėmis

Klaipėdoje I. Simonaitytės bibliotekos kieme esanti ir galybę diskusijų sukėlusi Antrojo pasaulinio karo slėptuvė bus užversta žemėmis, tačiau išsaugota, kol bus nuspręsta, ar verta ją pritaikyti visuomenės poreikiams.

Tai paaiškėjo po to, kai vakar uostamiestyje apsilankė Kultūros paveldo departamento (KPD) direktorius Albinas Kuncevičius.

„Ta slėptuvė turi būti išsaugota. Siekiant, kad nebūtų stabdomi bibliotekos restauravimo darbai, slėptuvė bus užpilta žemėmis, suformuotos terasos, gal vieta bus apsodinta gėlėmis. Vėliau, jei pavyks gauti lėšų, slėptuvė gali būti panaudota visuomenės poreikiams, buvo siūloma ir muziejų joje įsteigti”, – sakė jis.

I. Simonaitytės bibliotekos vadovybė siekė, kad slėptuvė apskritai būtų demontuota, nes ji trukdo įrengti kiemą, tačiau objektas yra įtrauktas į kultūros vertybių registrą.

„Vakarų ekspresui” A. Kuncevičius sakė, kad Klaipėdoje kultūros vertybių išsaugojimo problemos yra tokios, kokios ir kituose didmiesčiuose, į savo glėbį priimančius investuotojus, statybų verslo magnatus.

Jis, be kita ko, išreiškė pastabų ir dėl planų užstatyti piliavietę.

„Mes esame viena pagrindinių institucijų, su kuria reikės derinti projektus. Tai, ko nori statybininkai, – neleistina. Reikalaujama sumažinti pastatų aukštingumą ir užstatymo tankį. Dar vyks diskusijos ir su verslininkais, ir su visuomene. Viešas teritorijos svarstymas vyks apie mėnesį”, – teigė KPD direktorius.

Po to, kai buvo atleistas KPD Klaipėdos teritorinio padalinio vadovas Naglis Puteikis, nuspręsta sumažinti darbuotojų stresą ir mažiausiai mėnesį neskelbti konkurso naujojo vedėjo pareigoms eiti. Laikinai padaliniui vadovauja Vitalijus Juška, kuriam A. Kuncevičius neslėpė simpatijų.

Paklaustas, kas geriau vadovavo KPD Klaipėdos teritoriniam padaliniui – Algirdas Gintaras ar Naglis Puteikis, A. Kuncevičius buvo atviras.

„Prie A. Gintaro buvo palaida bala, o N. Puteikis užėmė pernelyg agresyvią poziciją. Dar laukiame departamento Kontrolės skyriaus išvadų, kurios turėtų būti parašytos šį mėnesį. Aiškinamasi situacija dėl daugybės skundų”, – teigė A. Kuncevičius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.