„Pasikinkius” keturračius – Vytauto Didžiojo pėdsakais

Trys klaipėdiečiai ir vienas vilnietis ketina siekti neįprasto rekordo – keturračiais motociklais seks Lietuvos didžiojo kunigaikščio Vytauto pėdsakais iki Juodosios jūros ir atgal. Lietuviams įgyvendinus šį sumanymą, būtų įveikta ilgiausia distancija važiuojant keturračiais motociklais.

Keturračių mėgėjai – klaipėdiečiai Gvidas Skirutis, Linas Leščiauskas, Vitalijus Kaškelis ir vilnietis Edas Pangonis – kelionę ketina pradėti rugsėjo 15-ąją Karklėje, vyks per Lenkiją, Ukrainą, kol pasieks Odesą bei Juodąją jūrą. Namo ketinama keliauti per Moldovą, Rumuniją, Bulgariją bei Lenkiją.

Pasak idėjos autoriaus G. Skiručio, esą 5000 kilometrų maršrutą Klaipėda-Odesa-Klaipėda Lietuvos Didžiojo Kunigaikščio Vytauto kariuomenė ant arklių nukeliavo per pustrečio mėnesio, o jie ant keturračių tikisi šį atstumą įveikti per dvi savaites.

„Jeigu viskas klostysis gerai, ketiname per dieną įveikti ne mažiau kaip po 300 km, o tai yra apie 10 valandų važiavimo”, – pasakojo G. Skirutis.

Pasak ekstremalių pojūčių mėgėjų, buvo ilgokai svarstyta, kur keliauti: ar aplink Baltijos jūrą, ar į Sibirą, tačiau „nugalėjo istorija” – nuspręsta atkartoti 1397-1398 m. Vytauto Didžiojo žygį prie Juodosios jūros.

„Norime, kad pasirinktas maršrutas būtų tiesiogiai susijęs su Lietuvos istorija, prasmingas. Galėsime pažvelgti mūsų laikų akimis į Vytauto nueitą kelią, juolab kad daugiausia keliausime bekele – kaip ir mūsų protėviai”, – sako pašnekovas.

Nors orai jau nebėra vasariški, aktyvistų visiškai negąsdina kelionė atviru keturračiu motociklu. Pasak jų, esą tai labai universali transporto priemonė – patogi, galinti važiuoti bekele bet kokiu metų sezonu ir leidžianti būti arčiau gamtos.

„Prastas oras nebaugina, juk su tokiu motociklu važinėjamės ir lietui lyjant, ir krintant sniegui. Be to, mes jau nebe naujokai, važinėjam keturračiais jau kelerius metus ir turime patirties ilgose kelionėse”, – tikino G. Skirutis.

Beje, praėjusiais metais šie keliauninkai keturračiais motociklais apvažiavo visą Lietuvos Respubliką per 50 valandų – šis rekordas buvo įregistruotas agentūroje „Factum”. Norėdami užfiksuoti būsimą pasiekimą, keturračių mėgėjai privalės kiekvienoje aplankytoje šalyje rinkti antspaudus iš miestų centrinių paštų, fotografuotis prie gyvenviečių, miestų pavadinimų ženklų bei atlikti įvairių kitų veiksmų, įrodančių, kad jie tikrai aplankė kelionės maršrute nurodytus miestus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.