Sienų tepliotojai toliau vagia miestiečių pinigus

Klaipėdos pavyzdys rodo, kad laimėti kovą prieš pastatus ir skulptūras tepliojančius paauglius – tas pats, kas gaudyti vėją laukuose.

Tą pripažįsta ir uostamiesčio Savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus specialistai.

Pavyzdžiui, vos keliolika dienų praėjo nuo to laiko, kai buvo nuvalyta Danės skverelyje stovinti skulptūra „Arka”, o vakar ji jau vėl buvo „papuošta” vadinamųjų grafitininkų hieroglifais. Toks pat likimas ištiko ir Atgimimo aikštę, kurios granitinių plokščių nespėjama valyti.

Prieš rugsėjo 1-ąją buvo nuvalyta ir Martyno Mažvydo skulptūra Lietuvininkų aikštėje, o po paros ji vėl buvo apipurkšta dažais…

Bendrovei „Baltijos Prochemas”, kuri valo Savivaldybei pavaldžius objektus, per šios metus už atliktus darbus sumokėta arti 8 tūkstančių litų.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos pavaduotoja Solveiga Kutkienė prisipažįsta, kad kartu su savo kolegomis jau nebegalinti ramiai praeiti miesto centru – vis dairosi naujų sienų tepliotojų „šedevrų”, kurių dažniausiai atsiranda ant Skulptūrų parko kūrinių ir ant skulptūrų, esančių centrinėje uostamiesčio dalyje.

Pasak S. Kutkienės, už vieno kvadratinio metro nuteplioto paviršiaus nuvalymą Savivaldybė konkursą laimėjusiai bendrovei moka po 47,62 lito.

Iki šiol miesto valdžia nerado lėšų tam, kad labiausiai teršiami objektai būtų padengti specialia medžiaga, nuo kurios grafitininkų dažai nusivalytų be didelių pastangų – tai kainuotų net 17 litų pigiau (1 kv. m. 30,90 Lt.) nei Savivaldybė moka dabar.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.